Nový SEAT Ateca bude vyzerať ako Tarraco, už sa testuje

Facelift modelu Ateca bude výrazný, SUV si osvojí dizajnové princípy nového Leonu a z Tarraca.
Vydané  Text: 
SEAT už testuje nové SUV Ateca po facelifte. Facelift prichádza práve v čase, keď sa vzhľad aktuálnej Atecy stáva spoločensky zastaralým pre výrazný nový dizajn modelov Leon a Tarraco. Po estetickej stránke bude nová Ateca jednoznačne idenfikovateľná vďaka novému vzhľadu predných svetlometov. Inovácie na zadných partiách a z profilu budú skôr evolučné a menej výrazné. Zatiaľ môžeme pozorovať vozidlo v testovacej prevádzke s rozsiahlym maskovaním, ktoré odhľaduje iba niekoľko detailov. Tieto fotografie publikoval magazín [Autoevolution.com](https://www.autoevolution.com/news/2021-seat-ateca-facelift-spied-with-cupra-leon-hybrid-s-wheels-141998.html#agal_13). Špekulácie motoristických novinárov sa týkajú pohonu novej Atecy. Isté je iba to, že v ponuke motorizácii budú figurovať benzínové motory 1.0 TSI a 1.5 TSI a tiež naftový motor 2.0 TDI. Je veľmi pravdepodobné, že okrem estetického faceliftu sa dočkáme aj modernizácie techniky. Spoločne s modernizáciou palubných funkcií a bezpečnostných asistentov sa prirodzene uvažuje aj nad tým, že by sa nový španielsky SEAT Ateca stal plug-in hybridom (SEAT ATECA PHEV). Či to tak ale bude skutočne, je zatiaľ otázne. Olejom do ohňa špekulácií sú disky kolies, na ktorých predtým stál CUPRA Leon hatchback s plug-in hybridným pohonom.

Kompletná fotogaléria CUPRA Leon a všetkých jeho verzií

Cupra Leon, Cupra Leon Sportstourer, Cupra Leon Competicion a Cupra e-Racer. Tieto štyri automobily vychádzajúce zo SEAT Leon sa zaslúžili o poriadny rozruch na internete.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!