VIDEO: Vyskúšali sme elektrický dojazd Mitsubishi Outlander PHEV. Zvládne cestu z Trnavy do Bratislavy na jedno nabitie?

Výsledok prekvapil aj nás!
Vydané  Text: 
Pre mnohých môžu byť plug-in hybridné vozidlá zaujímavou alternatívnou ku konvenčným spaľovacím modelom. V porovnaní s inými autami majú nižšiu kombinovanú spotrebu a svojim majiteľom umožňujú každý deň dochádzať aj niekoľko desiatok kilometrov do práce len na elektrickú energiu, ktorá je cenovo dostupnejšia. **Túto technológiu pritom ponúka aj japonské Mitsubishi vo svojom populárnom modeli Outlander, z ktorého sa veľmi rýchlo stalo najpredávanejšie plug-in hybridné SUV v Európe.** Automobilka tvrdí, že s plug-in hybridnou technológiou by malo toto veľké SUV prejsť na čistú elektrickú energiu viac ako 50 kilometrov, a preto sme sa toto tvrdenie rozhodli overiť na rovnako dlhej trase z Trnavy do Bratislavy. Nabili sme batériu na 100 %, vypli všetky zbytočné spotrebiče a vydali sa na šetrnú cestu k ďalšej bezplatnej nabíjacej stanici v Bratislave. Ako to dopadlo, si môžete pozrieť v priloženom videu:




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »