VIDEO: Toyotu Corollu poslali proti múru! Zvládla sprísnené nárazové testy?

Toyota Corolla dosiahla v crash testoch nezávislej austrálskej organizácie maximálne hodnotenie – 5 hviezdičiek.
Vydané  Text: 
Predmetom testov ANCAP (Australasian New Car Assessment Program) bola nová Corolla s karosériou hatchback, ktorá debutovala na austrálskom trhu v auguste tohto roku. **Testovaniu podrobili vozidlo so všetkými verziami motora.**

Odoláva čelným aj bočným nárazom

**Nová Corolla dosiahla výsledok 96 % v oblasti ochrany šoféra a spolujazdca, 83 % v oblasti ochrany detí. Rovnako 83 % jej pridelili za ochranu chodcov a 76 % v oblasti bezpečnostných asistentov.** Crash testy potvrdili, že hatchback vynikajúco odoláva nárazom – získal 8 bodov z ôsmich pri testoch kolmých nárazov i bočných nárazov so 75-percentným uhlom. Pochváliť sa môže aj výsledkami v čelných nárazoch – získal 7,31 bodov v prípade čelnej kolízie s prekážkou zaberajúcou 40 % predného povrchu vozidla na strane vodiča a 7,57 bodov v prípade predného nárazu celou šírkou karosérie.

Rozšírená bezpečnosť ako štandard

Vynikajúci výsledok Toyoty Corolla je zásluhou bohatého bezpečnostného vybavenia v štandarde. Na austrálskom trhu je hatchback **vo všetkých verziách vybavený druhou generáciou osvedčeného systému Toyota Safety Sense.** Do bezpečnostného balíčka patrí automatický systém núdzového brzdenia, ktorý rozpoznáva chodcov a cyklistov, aktívny tempomat a systém upozornenia na opustenie jazdného pruhu. K základnej výbave patrí tiež 7 airbagov vrátane bočných a nechýba ani airbag chrániaci kolená vodiča.
„Novú Corollu zaraďujeme do ponuky ako hatchback špičkovej kvality zameraný na výkon a technológie, s atraktívnym dizajnom, lepším vybavením v oblasti bezpečnosti a silnejšími, no zároveň úspornejšími motormi,” vyjadril sa pre portál CarAdvice Sean Hanley, viceprezident spoločnosti Toyota Australia zodpovedný za predaj a marketing.

Auto s vysokou reputáciou

Vysokú úroveň bezpečnosti novej Toyoty Corolla ocenil aj generálny riaditeľ ANCAP, James Goodwin: „Bezpečnostné prvky vo výbave novej generácie modelu sú výrazným krokom vpred. Auto sa teší veľkej dôvere a patrí k najpredávanejším v Austrálii a na Novom Zélande. Je povzbudivé, že si stále udržuje vysoký bezpečnostný štandard.”
Toyota Corolla je najpredávanejším autom na svete. **Podľa najnovších informácií sa nová Corolla hatchback dostane na Slovensku do predaja v priebehu budúceho roka.** Vozidlo známe doteraz pod názvom Auris dostane motor 1,2 l s výkonom 116 koní a dva hybridné systémy s výkonom 122 koní a 180 koní.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.