Hviezdne vojny na ceste

Fikcia sa mení na realitu, temný rytier Darth Vader sa už môže na svoje cesty vydať aj skutočným služobným autom. Prvú zastávku má na výstave Comic-Con v San Diegu.
Vydané  Text: 
Zlovestne pôsobiace kupé nesie značku Hot Wheels, známu automobilovými modelmi, ktorá sa už ale objavila aj na podobných projektoch v mierke 1:1. Vývoj zastrešoval hračkársky koncern Mattel, pod ktorý Hot Wheels patrí, samotnú stavbu zrealizovala špecializovaná firma Picture Car Warehouse. Ako technický základ z temnoty zrodeného auta poslúžila tvorcom nosná štruktúra z kupé Chevrolet Corvette C5. Z rovnakého zdroja je prevzatý i motor, mierne upravený V8 vo verzii LS3, dosahujúci maximálny výkon 533 k (392 kW), poháňajúci kolesá zadnej nápravy. Príliš sa však nenadrie, maximálna rýchlosť je iba 129 km/h. Agresívny vzhľad je výsledkom ostro rezaných línií a zdôraznený extravagantne tvarovanou prednou časťou, evokujúcou typickú masku Dartha Vadera, vyrobenou z uhlíkového kompozitu. Tvarovo zladené disky kolies sú vyrobené na mieru a obuté pneumatikami s atraktívnou červenou linkou po obvode. Návrh interiéru je opäť inšpirovaný Vaderovou maskou a pri pozornom načúvaní sa z neho ozýva typický zvuk dychčania. ![aDCx0PeVOTo](http://img.youtube.com/vi/aDCx0PeVOTo/0.jpg) Hot Wheels pripravili aj model autíčka v mierke 1:64, zabalený v štýlovom obale, ktorého tvary vychádzajú z Vaderovej červenej svetelnej šable.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!