Fotogaléria:Hybridný Outlander v Ženeve

Ak robíte niektoré z týchto činností, tak by ste mohli prestať. Všetci sa potešíme.


Každý z nás sa už na cestách stretol s agresivitou. Aktívnou aj pasívnou. Väčšinou je to kvôli tomu, že na cestách sa pohybujú vodiči, ktorí jednoducho nevedia jazdiť, alebo naopak, myslia si, že oni jediní majú právo jazdiť bezhlavo rýchlo a agresívne. Samozrejme každý normálny vodič nemá rád niektorý z týchto zlozvykov. Prinášame malú hitparádu.

**1. Nedávanie smerovky**

Nie je nič horšie ako nevedieť kam sa chystá pred vami idúce auto odbočiť. Pritom dávanie smerovky by zvládol asi aj cvičený pes. Je to navyše elementárna slušnosť, ktorú by mal každý dodržiavať. A nielen na križovatkách, ale aj pri zmene jazdného pruhu, či v parkovacom dome. A najdôležitejšie sú smerovky pre motorkárov, mnoho životov by bolo ušetrených ak by ich vodiči použili.

**2. Čumenie na telefón**

Nonstop. Stojac na križovatke, počas jazdy, pri vystupovaní z auta, proste kedykoľvek. Závislosť na sociálnych sieťach je epidémia, vďaka ktorej si na červenej postojíme dlhšie, než by sme mali a smartfóny sa postarali o zopár zbytočných ťukancov. Nie nadarmo je aj zo zákona zakázaná manipulácia s telefónom, ale to mnohí nechápu. Správa, či status na facebook sú dôležitejšie!

**3. Tlačenie sa do kufra**

A nemyslíme tým situáciu, kedy na diaľnici v ľavom pruhu sa vás snaží niekto presvedčiť, že je čas opustiť ľavý pruh, ale situácie, kedy sa na vás aj v prípade plného obchvatu, mestskej štvorprúdovky a diaľnice tlačí zozadu jazdec, ktorý si myslí, že tých tisíc áut pred vami predbehne.

![zkuM3XXUaEw](http://img.youtube.com/vi/zkuM3XXUaEw/0.jpg)

**4. Pomalá jazda**

Poznáte to, rýchlostný limit je 70, no vodič pred vami sa rozhodol pre nižšiu rýchlosť. Napríklad 50 ku. To by ešte nebol problém, ale v protismere vám idú autá, predbieha sa ťažko a za dotyčným sa tým pádom vytvorí celkom slušná kolóna, ktorá zdržuje desiatky iných vodičov.

**5. Pomalé zaraďovanie sa**

Opäť situácia, ktorá vám nebude neznáma. Vodič v ľavom pruhu sa rozhodol konečne uvoľniť priestor rýchlejšiemu a vtedy sa začne presúvať do susedného pruhu tempom, ktoré sa dá merať kalendárom. Myslím, že netreba opisovať stav vodiča, ktorý ide akurát za takýmto „týpkom“

**6. Nerozhodnosť**

Pôjdem v ľavom pruhu, alebo v pravom, teda myslím, že som chcel odbočiť, alebo nie, pôjdem radšej ešte rovno. Alebo idem 50, nie trocha pridám a zaradím sa do pravého pruhu? Počkajte nie, ešte chcem predbehnúť tento kamión, a tam vidím ďalší, ale uhnem nech ten za mnou môže ísť, teda nie, neuhnem, ešte ho predbehnem. Niektorí vodiči sú jednoducho nerozhodní, my iba dúfame, že v posteli im dynamika ani rozhodnosť nechýba

**7. Ľavičiari**

Ak chcete vedieť prečo získal náš premiér tak širokú podporu vo voľbách vybehnite na diaľnicu a zistíte, že mnohí vodiči vyznávajú jazdu v ľavom pruhu a pohľad do susedného pruhu nehrozí a rovnako ani pohľad do spätného zrkadla. Majstri svojho remesla dokážu jazdiť v ľavom pruhu ešte pomalšie ako ja maximálna povolená rýchlosť. A to je už potom kombinácia na samovraždu.

**8. Parkovanie „na hovado“**

Ja mám SUV, ja môžem. Parkovanie na chodníkoch, či dokonca na miestach pre invalidov je svedectvo toho, že porozumenie a láska existuje väčšinou iba na sociálnych sieťach, v reálnom živote sme skôr svedkami vydobývania si dôležitosti a kombinácie auto/status/možnosti. Idiotské parkovanie znepríjemňuje život všetkým ľudom naokolo, nielen motoristom.

**9. Parkovanie cez dva boxy**

Poznáme z preplnených obchodných centier. Niektorí dôležití vodiči potrebuje ochrániť svoje dvere pred obúchaním jednoduchým manévrom. Obsadia dva boxy. V ich vlastných očiach sú títo šoféri nesmierne šikovní, v očiach ostatných to sú ….! Bez komentára, dúfam, že nie ste v tejto skupine.

**10. Predbiehanie cez odstavný pruh**

Ja viem, že čakať na to, kým sa dva kamióny navzájom predbehnú zaberie čas, ale predbiehanie cez odstavný pruh je nebezpečné v odstavnom pruhu môžu byť pokazené autá a nemusí to skončiť tak dobre ako v prípade tohto videa.

![eXbLjPT4n_Q](http://img.youtube.com/vi/eXbLjPT4n_Q/0.jpg)

**11. Jazdenie s veľkým odstupom**

V časoch, kedy je na cestách obrovské množstvo automobilov je jazda s výrazným odstupom luxus najmä v prípade, že sa kolóna áut hýbe pomaly a nie je dôvod na to, aby sme si nechávali niekoľko desatok metrov na odstup. Najmä v prípade zápchy na obchvate tento neduh praktizujú vodiči, ktorý si myslia, že takto tú zápchu prejdú plynulo, no väčšinou iba zdržujú ostatných.

**12. Zatváranie**

Asi to poznáte Prebiehate, chcete sa zaradiť do medzery medzi dvoma autami, no vodič, ktorého predbiehate zrýchli a priestor jednoducho uzatvorí. Samozrejme v protismere sa už blíži vozidlo a tak vy musíte buď predbehnúť ešte jedno vozidlo, alebo sa zaradiť za agresívneho vodiča.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!