Fotogaléria:Poznáme meno malého Misubishi

Aktuálna cena Mercedesu-Benz G63 AMG 6×6 je 1 milión eur. Alternatíva z Čiech je výrazne lacnejšia, no aj tak to nie sú drobné.


Hummer doteraz rezonuje u mnohých fanúšikov. Dnes sa už nevyrába a zohnať originálnu civilnú H1-ku je už problém. Dajú sa však ešte zohnať vyradené armádne kusy, no na tie nedostanete evidenčné čísla. Inými slovami, na normálnych cestách ich už nepoužijete. Je tu však jedno riešenie.

**Bureko 6×6**

Česká firma Burekone s.r.o zareagovala na zvýšený dopyt po „šesťkolkách“ po tom, čo tento druh pohonu spopularizoval Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 a postavila na kolesá veľmi zaujímavú šesťkolku. Optiku komentovať netreba. Inšpirácia modelom Hummer H1 a H2 sa nedá zaprieť. Česi si nelámali hlavu nad dizajnom a možno je ich dizajnér fanúšikom spomínaného amerického vojenského vozidla.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Základom prestavby je model Land Rover Discovery SDV6. Tento fakt si uvedomíte najneskôr po tom, čo vstúpite do kabíny. Tá je na rozdiel od exteriéru absolútne civilná a je kompletne prevzatá z modelu Discovery. Takže posádka neprichádza o komfort, ani o civilné ovládacie prvky. V civilných medziach by sa mala držať aj spotreba. Napokon, pod kapotou úraduje naftový šesťvalec s maximálnym výkonom 188 kW/238 koní a maximálnym krútiacim momentom 600 Nm a ten má v Discovery priemernú spotrebu na úrovni ôsmich litrov. Táto hodnota by sa následkom prestavby a ďalšej poháňanej nápravy nemala zdvihnúť nad na úroveň 10 l/100 kilometrov. Nechýba ani údaj o maximálnej rýchlosti. Vyše 2,9 ton vážiaci kolos sa rozbehne na 155 km/h. Užitočné zaťaženie je však komicky malé, na korbu Bureka 6×6 môžete naložiť iba 349 kilogramov.

**„Není to levný“**

Bureko 6×6 nie je taký veľký, ako sa pri pohľade na fotografie zdá. Celková dĺžka 5,15 m je takmer identická ako na aktuálnych pick-upoch Toyota HiLux, Mitsubishi L200 či VW Amarok. Iné je to so šírkou, tá s hodnotou 2,17 metra presahuje bežne zaužívané parametre. Naopak, celková výška 2,17 metra znamená, že môžete s Burekom 6×6 vojsť aj do podzemnej garáže. Kde sa však vzhľadom na tri nápravy neotočíte.

Aj napriek tomu, že prestavba celého auta vychádza z technicky Land Roveru a prvky ako napríklad rozdeľovacia prevodovka, osemstupňový automat či redukcia ostali pôvodné, predsalen ide o zložitejšiu prestavbu. To má za následok základnú cenu na úrovni 141 000 eur. Ak si budete želať úpravy podľa vlastných predstáv, bude to viac.

![qFSRs7Cy2jg](http://img.youtube.com/vi/qFSRs7Cy2jg/0.jpg)

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!