Vybrali sme najlepšie piesne o šoférovaní. Nechýba medzi nimi ani Johny Cash či Queen

Ak je pre vás hudba rovnakou vášňou ako šoférovanie, nie je nič lepšie, ako ich spojiť a počas jazdy si vypočuť dobré pesničky. Aj umelci majú slabosť pre autá a preto vznikajú piesne, v ktorých sa tejto téme venujú.
Vydané  Text: 


### Johny Cash – One piece at a time (1976) Text je príbehom o zamestnancovi General Motors, ktorý pracuje na výrobnej linke Cadillacu už 24 rokov a po celý čas si po častiach skladá svoj vlastný, aj keď nie veľmi atraktívny Cadillac.
### Wilco – Passenger Side (1995) Text hovorí o svetlých stránkach odobratia vodičského oprávnenia, ako napríklad, že vás iní odvezú, keď ste opití. Najlepšou hláškou je “You are gonna make me spill my beer, if you don’t learn how to steer.”, čo v preklade znamená “Vylejem si na seba pivo, ak sa nenaučíš jazdiť.”
### Beatles – Drive my car (1965) Táto skladba je eufemizmom pre sex. Text piesne je o žene, ktorá nahovorí muža, aby šoféroval auto, aj keď jej auto nepatrí. Ide o jednu z najbasovejších skladieb Beatles.
### Golden Earring- Radar Love (1973) Táto pesnička urobí aj z pragmatického šoféra jazdiaceho na spotrebu hrdinu na ceste. Ide o klasický rock a text je písaný z pozície šoféra, ktorá sa rozpráva so svojou milenkou rôznymi spôsobmi komunikácie. Tento song ste mohli počuť dokonca aj v Simpsonovcoch.
### Janis Joplin – Mercedes Benz (1970) Janis Joplin zomrela len niekoľko dní po nahraní tejto piesne, ktorú automobilka často využíva aj v svojich reklamných kampaniach. Ide o nahrávku v štýle acapella a je vizitkou doby hipisákov a konzumu. Speváčka v nej vyjadruje svoju prosbu, aby jej boh kúpil Mercedes Benz.
### Dr. Dre (featuring Snoop Dogg) – Let Me Ride (1992) Túto pieseň si za volantom rozhodne obľúbite, pretože svojim rytmom je dokonale chytľavá. Z tohto singla sa predalo viac ako 3 milióny kópii.
### Coolio – Fantastic Voyage (1994) Táto pesnička má viac než 15 verzií a hovorí o utopickom svete, v ktorom nikto neplače, nezomiera, nikto sa nebojí a každý sa snaží. Aj čo sa týka samotnej hudby aj videa, ide o jednu z najlepších pesničiek 90-tych rokov.
### Modest Mouse – Dashboard (2007) Text piesne nás vtipným spôsobom upozorňuje na to, aby sme vyťažili čo najviac zo situácii v aute, ale aj všeobecne v živote, napriek tomu, aké nekonečné sa môžu zdať.
### Queen – I’m in Love with my Car (1975) V tejto piesni prevzal rolu speváka bubeník, zatiaľ čo frontmen kapely Freddie Mercury si sadol za klavír a vokály zaspieval Roger Taylor. Hovorí sa tiež, že Taylor sa zamkol v skrinke až kým Mercury nesúhlasil s tým, aby bola pieseň súčasťou Bohemian Rhapsody.
### Snoop Dogg featuring The Doors – Riders On the Storm (2004) Určite každý z vás pozná hru Need for Speed: Underground 2, súčasťou ktorej je aj skvelý soundtrack. Azda najlepším songom z tohto soundtracku je Riders on the Storm, ktorý je perfektnou kombináciou klasických tónov The Doors s unikátnym textom Snoop Dogga, čo ho robí skvelou voľbou na dlhé cesty alebo naháňačky s policajtmi 🙂
### Bonus: Chris Rea – Driving home for Christmas (1999) Nedá nám opomenúť vianočný čas a tak sem zaraďujeme aj každému dobre známu pesničku Driving Home for Christmas, ktorej text hovorí o človeku, ktorý sa vracia domov na Vianoce a kráti si dlhú chvíľu v zápche spievaním.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.