Ako správne jazdiť v zime? Toto by ste mali vedieť!

Vo Veľkej Británii sa viac než polovica smrteľných nehôd na diaľnici stane v noci počas dažďa, sneženia alebo poľadovice a v prípade smrteľných nehôd v zastavaných oblastiach je to podobné. Hlavným faktorom všetkých nehôd v zime je príliš rýchla jazda na prevládajúce podmienky, čo je najbežnejšie medzi mladšími a menej skúsenými vodičmi.
Vydané  Text: 
Creative Commons - Pixabay
Nižšie uvádzame najdôležitejšie rady, ktoré by ste si mali zapamätať, než túto zimu vyrazíte na cesty: **• Viďte a buďte videný:** Očistite si okná, predné svetlomety a zadné svetlá, aby ste dobre videli a aby aj ostatní naokolo videli vás, najmä keď budete brzdiť. **• Spomaľte:** Znížte rýchlosť a ponechajte si dostatok miesta na brzdenie. Keď sú cesty zasnežené a šmykľavé, počíta sa každá sekunda. **• Nešpliechajte:** Ak na ceste stojí voda a musíte prejsť veľkou mlákou, jazdite cez ňu pomaly a udržiavajte vysoké otáčky na nízkom prevodovom stupni. Keď budete za mlákou, odskúšajte brzdy. **• Používajte nízke prevodové stupne:** Na snehu a klzkých cestách môžete dosiahnuť lepší záber kolies, keď zaradíte nižší prevodový stupeň. Ak uviaznete na ľade, vyšší prevodový stupeň vám môže pomôcť uviesť vozidlo do pohybu. **• Zvoľnite:** Jemnejšia a plynulejšia obsluha plynového a brzdového pedála a riadenia pomáha predchádzať strate kontroly nad vozidlom. **• Nepodliehajte panike:** Ak dostanete šmyk na ľade, snehu alebo mokrej vozovke, jemne natočte riadenie v smere šmyku. Takže ak sa zadná časť vozidla šmýka doľava, natočte riadenie doľava a vyhnite sa prudkému brzdeniu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.