Výber farby auta nie je náhodný: pozrite sa na odhady osobnosti majiteľa podľa psychológie farieb

Pri výbere auta zvažujeme množstvo faktorov, jedným z najdôležitejších je aj jeho farba. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo hovorí farba vášho auta o vašej osobnosti?
Vydané  Text: 

### Červená: Zmyselná, dynamická, spoločenská Osobnosť s touto farbou auta je smelá a prekypujúca energiou. Má rada, keď vytŕča z davu a púta pozornosť. Odtiene vínovej červenej uprednostňujú skôr jemnejšie a tajomnejšie osobnosti, ktoré však chcú byť vnímané rovnako ako majitelia klasicky červených áut.
### Čierna: Mocná, klasická, elegantná Majitelia čiernych áut sú ľudia, ktorí nie sú ľahko manipulovateľní, milujú eleganciu a klasiku. Je pravdepodobné, že túto farbu preferujú aj v obliekaní, čím chcú potvrdzovať svoju moc.
### Biela: Čistá, starodávna, priama Ak je vaše auto biele, ste pravdepodobne dosť náročná a prieberčivá osoba. Máte radi, keď je všetko čisté a upratané, pretože za bielou farbou nič nezakryjete. Najmä u žien platí, že ak si vyberú biele auto, udržiavajú ho v dokonalej čistote a sú rovnako čistotné aj v iných oblastiach.
### Perleťová: Očarujúca, vzrušujúca, sofistikovaná Nejde o matnú bielu, perleťová je omnoho očarujúcejšia a vznešenejšia. Táto farba je veľmi šik a metalický odlesk jej dodáva kvalitu ako šperku a určitú dramatickosť.
### Strieborná: Futuristická, prestížna, elegantná Majiteľ strieborného auta by nikdy nebol spokojný so šedou. Metalický odlesk dodáva tejto farbe prestíž, zvyšuje status jej majiteľa. Takýto typ človeka oceňuje eleganciu a lesk.
### Šedá: Neutrálna, rozvážna, praktická Ľudia uprednostňujúci túto farbu auta sa zväčša na nič nehrajú, sú veľmi pragmatickí, často si robia zoznamy a radi sa o všetkom rozprávajú.
### Svetlomodrá: Pokojná, verná, pravdivá ### Tmavomodrá: Sebaistá, dôveryhodná, autoritatívna Je pravdepodobné bezpečné dôverovať majiteľom modrého auta akéhokoľvek odtieňa. Avšak majitelia bledomodrých áut majú radi chlad kovu, sú to pokojné typy ľudí, ktorých niečo len tak ľahko nerozhádže. Je to typ človeka, ktorý zostane navždy vašim priateľom a môžete mu dôverovať. Majitelia tmavomodrých áut sú oveľa viac sebaistí a vyžadujú si rešpekt.
### Oranžová: Umelecká, individuálna, komplexná Oranžová je unikátna, je to jedna z najzaujímavejších farieb. Majitelia áut tejto farby sú umelecky nadaní, kreatívni a originálni. Pôsobia očarujúco a ich osobnosť je veľmi komplexná.
### Hnedá: Mocná, unikátna, Svetlá: prirodzená, prírodná Táto farba má mnoho významov. Jej majitelia sú zväčša zameraní na ochranu prírody, rovnako ako majiteľov čiernych áut ich vystihuje elegancia a sila, avšak chcú byť viac unikátni. Svetlá hnedá alebo béžová kladie oveľa väčší dôraz na prírodu bez potreby moci.
### Žltá: Radostná, so zmyslom pre humor Majiteľ žltého auta je mladý srdcom, ide o vždy pozitívne naladených ľudí. Uvedomujú si, že ľudia si ich všimnú, takže im nevadí pozornosť a zvyčajne sú aj veľmi vtipní.
### Tmavozelená: Vyrovnaná, dôveryhodná, tradičná ### Svetlozelená: Organická, kľudná, mierna Človek s autom tejto farby žije v rovnováhe. Čím tmavšia je zelená, tým dôveryhodnejšia je osobnosť jej majiteľa a tým je jej majiteľ väčší tradicionalista. Svetlejšia zelená značí väčšie spojenie s prírodou. Takáto osoba je veľmi kľudná a mierna a nie je na nej nič falošné,
### Zlatá: Teplá, inteligentná, pôvabná Zlato je považované za najcennejší materiál, má v sebe tiež určité teplo. So zlatou sa spája aj inteligencia a ľudia, ktorí ju preferujú, milujú pohodlie a radi si zaňho priplatia. Ide o veľmi pútavú farbu, ktorej prednosťou je značný pôvab.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.