Pesničky menia vaše správanie za volantom, tieto sú najnebezpečnejšie!

Nová štúdia, ktorú uskutočnil britský poskytovateľ financovania vozidiel Moneybarn, odhaľuje, že **väčšina obľúbených pesničiek má negatívny vplyv na správanie sa za volantom.** Všeobecne platí, že hudba s rýchlosťou BPM (úder za minútu) vyššou ako 120 môže mať negatívny vplyv na vašu jazdu a môže nabádať k zvyšovaniu rýchlosti a porušovaniu dopravných predpisov. **“Ak sa vám zdá, že ste… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Nová štúdia, ktorú uskutočnil britský poskytovateľ financovania vozidiel Moneybarn, odhaľuje, že **väčšina obľúbených pesničiek má negatívny vplyv na správanie sa za volantom.** Všeobecne platí, že hudba s rýchlosťou BPM (úder za minútu) vyššou ako 120 môže mať negatívny vplyv na vašu jazdu a môže nabádať k zvyšovaniu rýchlosti a porušovaniu dopravných predpisov. **“Ak sa vám zdá, že ste rozrušený skladbami prehrávanými v rozhlase alebo z vášho zoznamu skladieb Spotify, môže to byť čas na zmenu,“** sumarizoval Tim Schwarz, vedúci marketingu spoločnosti Moneybarn. Ale aké sú tie najnebezpečnejšie piesne? **Prieskum Moneybarn analyzoval 96 najpopulárnejších skladieb na Spotify a označil pesničku American Idiot od skupiny Green Day za najnebezpečnejšiu z výberu.** O nič lepšie na tom nebola ani Miley Cyrus a jej Party in the USA či Mr. Brightside od The Killers. Odporúčanie nedostali ani skladby od The Chainsmokers (Don’t Let Me Down) alebo skladba Born to Run od Brucea Springsteena. **Zaujímavé je, že menej ako 30 percent najpopulárnejších skladieb na Spotify považuje prieskum za bezpečné.** Medzi ne patria napríklad Starway to Heaven od legendárnej skupiny Led Zeppelin, ktorú označili za najbezpečnejšiu na počúvanie v aute. Hneď za ňou nasledovala Under The Bridge od Red Hot Chili Peppers.

Top 5 najnebezpečnejších skladieb do auta:

1. American Idiot – Green Day 2. Party in the U.S.A – Miley Cyrus 3. Mr. Brightside – The Killers 4. Don’t Let Me Down – The Chainsmokers 5. Born to Run – Bruce Springsteen

Top 5 najbezpečnejších skladieb do auta:

1. Stairway to Heaven – Led Zeppelin 2. Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers 3. God’s Plan – Drake 4. Africa – Toto 5. Location – Khalid




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!