Štúdia zisťovala, kvôli čomu a ako často vodiči za volantom nadávajú. Pozrite si výsledky:

Britské zastúpenie automobilky Hyundai si na túto tému nechalo vypracovať špeciálnu štatistiku, ktorá odhalila nielen ako často za volantom vodiči nadávajú, ale aj samotné dôvody takéhoto chovania. Napriek tomu, že **do prieskumu bolo zapojených len zhruba 2 000 vodičov**, môžeme výsledky označiť za pomerne presvedčivé. Štatistika naznačuje, že **každých 100 míľ (161 km) vodiči v Británii zo seba… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Zdroj foto: ticketsnipers.com
Britské zastúpenie automobilky Hyundai si na túto tému nechalo vypracovať špeciálnu štatistiku, ktorá odhalila nielen ako často za volantom vodiči nadávajú, ale aj samotné dôvody takéhoto chovania. Napriek tomu, že **do prieskumu bolo zapojených len zhruba 2 000 vodičov**, môžeme výsledky označiť za pomerne presvedčivé. Štatistika naznačuje, že **každých 100 míľ (161 km) vodiči v Británii zo seba vypustia až 41 nevhodných slov** a nadávok, ktoré sa spájajú so situáciou na ceste. Za týmto počínaním pritom stoja najmä ostatní vodiči a chodci. **Špinavé slovíčko tak z úst vypustíme približne každé 4 kilometre.** Len pri dochádzaní do práce a z práce si podľa prieskumu britský vodič zanadáva mesačne asi 152x. Pri zisťovaní informácií vodiči uvádzali konkrétne problémy na ceste, kvôli ktorým začnú zvyčajne nadávať. **Prečítajte si zoznam 30 najčastejších situácií,** ktoré britským vodičom najčastejšie zdvíhajú tlak: 1. Keď vás niekto nebezpečne predbieha 2. Keď niekto bez rozhliadania vbehne do vášho pruhu 3. Keď iný vodič pri riadení píše SMS 4. Keď niekto nepoužíva smerovky 5. Keď chodec bez rozhliadania vstúpi do cesty 6. Keď si niekto zabudne vypnúť diaľkové svetlá 7. Keď niekto pred vami brzdí premávku pomalou jazdou 8. Keď niekto parkuje cez dve parkovacie miesta 9. Keď niekto nepoďakuje za vašu ohľaduplnosť 10. Keď niekto ide na diaľnici bezdôvodne v prostrednom či ľavom pruhu 11. Keď musíte ísť za traktorom 12. Keď na vás niekto trúbia 13. Keď cyklisti nedodržiavajú červenú na semafore 14. Keď sa kamióny pomaly predbiehajú a spomalia premávku 15. Keď vás odfotí rýchlostný radar 16. Keď uviaznete v pomalom pruhu 17. Keď nemožno bezpečne predbehnúť cyklistu 18. Keď sa musíte ponáhľať 19. Keď uviaznete v zápche 20. Keď vás niekto „podídete“ na diaľnici 21. Keď vás niekto predbehne príliš vysokou rýchlosťou 22. Keď sa musíte vliecť za kamiónom . 23. Keď niekto pomaly parkuje 24. Keď niekto spomalí a „obdivuje“ dopravnú nehodu 25. Keď vás o riadení poučuje spolujazdec 26. Keď sa musíte vliecť za autobusom 27. Keď sa musíte vliecť za rozvozom mlieka 28. Keď vám na každom semafore svieti červená 29. Keď musíte spomaliť kvôli spomaľovačom 30. Keď je prevádzka spomalená nehodou vpredu




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!