VIDEO: Toyotu Corollu poslali proti múru! Zvládla sprísnené nárazové testy?

Toyota Corolla dosiahla v crash testoch nezávislej austrálskej organizácie maximálne hodnotenie – 5 hviezdičiek.
Vydané  Text: 
Predmetom testov ANCAP (Australasian New Car Assessment Program) bola nová Corolla s karosériou hatchback, ktorá debutovala na austrálskom trhu v auguste tohto roku. **Testovaniu podrobili vozidlo so všetkými verziami motora.**

Odoláva čelným aj bočným nárazom

**Nová Corolla dosiahla výsledok 96 % v oblasti ochrany šoféra a spolujazdca, 83 % v oblasti ochrany detí. Rovnako 83 % jej pridelili za ochranu chodcov a 76 % v oblasti bezpečnostných asistentov.** Crash testy potvrdili, že hatchback vynikajúco odoláva nárazom – získal 8 bodov z ôsmich pri testoch kolmých nárazov i bočných nárazov so 75-percentným uhlom. Pochváliť sa môže aj výsledkami v čelných nárazoch – získal 7,31 bodov v prípade čelnej kolízie s prekážkou zaberajúcou 40 % predného povrchu vozidla na strane vodiča a 7,57 bodov v prípade predného nárazu celou šírkou karosérie.

Rozšírená bezpečnosť ako štandard

Vynikajúci výsledok Toyoty Corolla je zásluhou bohatého bezpečnostného vybavenia v štandarde. Na austrálskom trhu je hatchback **vo všetkých verziách vybavený druhou generáciou osvedčeného systému Toyota Safety Sense.** Do bezpečnostného balíčka patrí automatický systém núdzového brzdenia, ktorý rozpoznáva chodcov a cyklistov, aktívny tempomat a systém upozornenia na opustenie jazdného pruhu. K základnej výbave patrí tiež 7 airbagov vrátane bočných a nechýba ani airbag chrániaci kolená vodiča.
„Novú Corollu zaraďujeme do ponuky ako hatchback špičkovej kvality zameraný na výkon a technológie, s atraktívnym dizajnom, lepším vybavením v oblasti bezpečnosti a silnejšími, no zároveň úspornejšími motormi,” vyjadril sa pre portál CarAdvice Sean Hanley, viceprezident spoločnosti Toyota Australia zodpovedný za predaj a marketing.

Auto s vysokou reputáciou

Vysokú úroveň bezpečnosti novej Toyoty Corolla ocenil aj generálny riaditeľ ANCAP, James Goodwin: „Bezpečnostné prvky vo výbave novej generácie modelu sú výrazným krokom vpred. Auto sa teší veľkej dôvere a patrí k najpredávanejším v Austrálii a na Novom Zélande. Je povzbudivé, že si stále udržuje vysoký bezpečnostný štandard.”
Toyota Corolla je najpredávanejším autom na svete. **Podľa najnovších informácií sa nová Corolla hatchback dostane na Slovensku do predaja v priebehu budúceho roka.** Vozidlo známe doteraz pod názvom Auris dostane motor 1,2 l s výkonom 116 koní a dva hybridné systémy s výkonom 122 koní a 180 koní.








Pokračujte na ďalší príspevok »