Spaľovacie motory prejdú revolučnými zmenami! Takto ich plánujú upraviť.

Nové riešenia môžu zachrániť krk spaľovacím motorom.
Vydané  Text: 
V dnešnej dobe len málokto orientuje svoj vývoj na spaľovacie motory a všetky prostriedky investujú alternatívnych riešení. Bývalý inžinier z Fordu ale predostrel plán na záchranu benzínových motorov. Nejde pritom o nejakého zaolejovaného automechanika s falošnou pokladňou, ktorý to vo voľnom čase preháňa s inhalovaním výfukových exhalátov. Jim Clark v minulosti stál pri zrode motorov, ako napríklad Modular V8 či Duratec V6.
Clark prišiel s nápadom pridať samostatné turbodúchadlo pre každý valec zvlášť. Tento nápad by mohol výrazne znížiť spotrebu a takmer eliminovať turbodieru. Inštalácia turbodúchadla pre každý valec by ale vyžadovala ich výrazné zmenšenie, vďaka čomu by mohli byť inštalované bližšie k motoru, zaberali by menej miesta a výrazne rýchlejšie by sa plnili.
Je nutné podotknúť, že tento návrh je len teoretický a nikto sa ešte nepokúsil niečo podobné zostrojiť. Nás ale dostatočne presvedčil o tom, že spaľovacie motory ešte nepatria do minulosti. Zdroj: Carscoops




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »