Nemci si pochvaľujú autá vyrábané na Slovensku, Audi či BMW sú na chvoste rebríčka spoľahlivosti!

Organizácia JD Power opäť hľadala najspoľahlivejšie autá na trhu! Najmenej poruchové modely sa vyrábajú u nás a v Českej republike.
Vydané  Text: 
Na prvých piatich miestach sa umiestnili značky Kia, Hyundai, Toyota, Mitsubishi a Škoda. Aj také sú výsledky nemeckej štúdie, zaoberajúcej sa spoľahlivosťou vozidiel. Tento rok skúmali až 71 rôznych modelov a do hodnotenia sa zapojilo viac ako 14 tisíc nemeckých vodičov.


„Domáca“ Kia Sportage zvíťazila v kategórii SUV a v kompaktnej triede kraľoval Hyundai i30. Automobilka Škoda síce nikde nezvíťazila, no podarilo sa jej obsadiť popredné miesta až v štyroch kategóriách, a to s modelmi Fabia, Rapid, Yeti a Superb. Zostávajúce prvé miesta obsadili Opel Adam a Insignia, Mercedes-Benz triedy E a Toyota Yaris.


Na samotnom chvoste sa ocitli značky Smart, Audi, Citroën, BMW a Fiat.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »