Nová Fabia III: oficiálne foto a množstvo informácií

Jedno z najočakávanejších áut tohto roka sa ukázalo v definitívnej podobe, z dôveryhodných zdrojov poznáme už aj množstvo detailov.
Vydané  Text: 
Naša redakcia získala údaje z dobre informovaného zdroja, ktorý pozná presné špecifikácie budúcej generácie. S dĺžkou 3 992 mm, šírkou 1 732 mm a výškou 1 467 mm zmizne často kritizovaná disproporčnost Fabie II, čo jasne ukazujú aj prvé oficiálne fotografie. Dĺžka je menšia o zanedbateľných 8 mm, avšak karoséria sa o 31 mm zníži a hlavne o 90 mm ​​rozšíri. Rázvor náprav sa navyše pretiahne o 5 mm na výsledných 2 470 mm. Tvar svetlometov bude podobný ako u Octavie. Fabia dostane LED denné svietenie a za príplatok aj projektorové svetlá. Svetelným zdrojom však bude bežná žiarovka H7, xenóny budú pre Fabiu naďalej nedostupné.
Fabia III sa pochváli nečakane nízkou hmotnosťou, základný model s atmosférickým trojvalcom 1,0 l MPI bude vážiť iba 980 kg. Zníženie hmotnosti, spoločne s nasadením systému štart-stop s rekuperáciou brzdnej energie, použitie nových hliníkových motorov a nasadenie nových prevodoviek prispeje k zníženiu spotreby. Naftová verzia Greenline by mala jazdiť iba za 3,1 l/100 km. Písali sme: [Škoda Fabia III: Aké dostane motory?](http://www.autoviny.sk/novinky/7801-skoda-fabia-iii-ake-dostane-motory) Batožinový priestor pojme v danom segmente nevídaných 330 litrov (medzigeneračne +15 l), po sklopení zadných sedadiel sa zväčší na 1 150 l. Zaujímavosťou je, že týchto hodnôt Škoda nedosiahla na úkor náhradného kolesa – pod podlahou bude plnohodnotná rezerva. Písali sme: [Škoda Fabia III: Aké vychytávky prinesie?](http://www.autoviny.sk/novinky/7803-skoda-fabia-iii-ake-vychytavky-prinesie) Nová Fabia chce popri praktických vlastnostiach lákať aj na individualizáciu a štýlový dizajn. Vnútri bude na výber z mnohých rôznych farebných kombinácií. Skrátka nepríde ani exteriér: štyri rôzne farby strechy, alebo až 17-palcové kolesá môžu z Fabie III urobiť vzhľadovo naozaj atraktívne auto.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!