Chevrolet Malibu prichádza do Európy

Kórejsko-americká divízia koncernu General Motors sa chystá do európskej strednej triedy. Chevrolet Malibu bude hlavnou hviezdou stánku značky vo Frankfurte.
Vydané  Text: 
Po svetovej premiére na autosalónoch v Šanghaji a New Yorku bude nový model Malibu tvoriť jeden z hlavných pilierov expozície značky Chevrolet na jesennom autosalóne vo Frankfurte. „Nový Malibu bude vyvrcholením siedmich prírastkov značky Chevrolet v období kratšom ako 12 mesiacov,“ povedal Wayne Brannon, prezident a výkonný riaditeľ Chevrolet Europe. „Malibu bude vrcholom modelového programu Chevrolet v Európe a prinesie tradičné hodnoty značky do európskeho segmentu strednej triedy.“ Ako globálny model značky Chevrolet sa Malibu bude vyrábať vo viacerých továrňach v USA, Južnej Kórei a Číne. Sedan disponuje rázvorom 2.737 mm a veľmi dobrou aerodynamikou s koeficientom odporu približujúcim sa k hodnote 0,28. Dizajnové prvky na karosérii obsahujú charakteristickú dvojdielnu masku chladiča, výkonné halogénové alebo xenónové svetlá a nové dvojdielne zadné skupinové svetlá z LED tvarovo inšpirované modelom Camaro. Príplatkové disky z ľahkej zliatiny majú prieme buď 17 a 18 palcov. Na výber je 9 farieb karosérie a 4 farebné kombinácie interiéru, podľa verzie vybavenia. Malibu ponúka priestranný interiér s veľkou vnútornou šírkou a pre nové modely značky Chevrolet typickým dvojitým kokpitom, ktorý vytvára útulné prostredie pre vodiča a spolujazdca. Metalizované alebo chrómované akcenty, náladové osvetlenie okolo prístrojového panelu a v odkladacích priehradkách, ako aj kontrastné prešívanie čalúnenia dodávajú interiéru hodnotnejší vzhľad. Na strategických miestach skeletu karosérie boli aplikované materiály tlmiace hluk, vďaka čomu sa znížila vnútorná hlučnosť v kabíne. V celom priestore kabíny má Malibu množstvo praktických odkladacích priestorov, vrátane schránky hlbokej vyše 15 cm za sklopným dotykovým monitorom autorádia s uhlopriečkou až 7 palcov. V príplatkovej ponuke nechýba navigačný systém, bluetooth je dokonca súčasťou štandardného vybavenia vyšších verzií. Súčasťou štandardného vybavenia na všetkých trhoch je 8 airbagov a ESP. Pri vyšších verziách vybavenia bude okrem zadných parkovacích senzorov k dispozícii ako prvok vybavenia na želanie aj cúvacia kamera. Zákazníci v Európe budú mať na výber dva štvorvalcové motory – turbodiesel s objemom 2,0 litra alebo benzínový motor s objemom 2,4 litra. Pri obidvoch motoroch si európski zákazníci budú môcť vybrať manuálnu alebo automatickú prevodovku. Predné kolesá modelu Malibu sú zavesené na spodných ramenách s tlmičovými vzperami McPherson, zadné kolesá majú viacprvkové závesy. Hrebeňové riadenie je vybavené elektrickým posilňovačom s variabilnou charakteristikou. Pomocný rám motora, izolovaný od karosérie optimalizovanými silentblokmi znižuje prenos hluku a vibrácií do kabíny posádky.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!