Porcelánové Bugatti Veyron Grand Sport

Bugatti sa spojilo s berlínskym výrobcom porcelánu a spolu zmajstrovali špeciálnu edíciu otvorenej verzie Bugatti Veyron Grand Sport. Vznikla iba v jedinom exemplári a s cenou 1,65 milióna eur.
Vydané  Text: 
Ettore Bugatti vždy experimentoval s novými a pre motorizmus netradičnými materiálmi. Súčasný produkt je jeho ideovým nasledovníkom, no vo verzii Grand Sport L’Or Blanc vynikne vskutku najvýraznejšie. Automobilka sa spojila s nemeckou spoločnosťou Porzellan-Manufatur a spoločne vytvorili model Veyron doplnený plochami z porcelánu. L’Or Blanc, znamenajúci „biele zlato“, sa zároveň leskne tisícami odleskov na leštenom laku exteriéru. Nie je to však optický klam? Pri lepšom pohľade je jasné, že modré linky sú v skutočnosti nanesené od výroby a slúžia na zmätenia diváka. Tvary pokračujú aj v interiéri na výplniach dverí. Medzi sedadlami je známe porcelánové logo stojaceho slona, ktoré sa opakuje aj pri nohách pasažierov. Bugatti Veyron Grand Sport L’Or Blanc vznikol len v jedinom exemplári 300 kusovej vypredanej limitovej edície modelu Veyron. Jeho cena sa preto vyšvihla až na astronomických 1,65 miliónov eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.