Fotogaléria:Navigácie sú čoraz všestrannejšie

Automobilka potvrdila nový názov aj dátum premiéry jednej z najočakávanejších noviniek tohto roka.


Miestne klebety sa predsa len potvrdili a nová generácia malého SUV značky Škoda zmení názov. Podľa všetkého si management automobilky obľúbil Aljašku, pretože názov Karoq je zložený z miestnych výrazov „KAA’RAQ“ (auto) a „RUQ“ (šíp). Domnievame sa, že v škodovke chcú novým SUV modelom vytvoriť jednotnú identitu, charakterizovanú koncovým písmenom „Q“.

Sesterský model Volkswagenu Tiguan a Seatu Ateca obdrží novú verziu modulárnej platformy MQB a ponúkne širokú paletu motorizácií. S najväčšou pravdepodobnosťou bude kopírovať ponuku modernizovaného Golfu. To v preklade znamená použitie nových benzínových motorov 1.0 TSI a 1.5 TSI v rôznych výkonových verziách od 81 do 110 kW. Pre fanúšikov agrodružstva bude v ponuke aj naftový motor 2.0 TDI s výkonom až do 140 kW. Silnejším verziám sa štandardne dodá pohon všetkých štyroch kolies a sedemstupňová automatická prevodovka DSG.

Rozmermi prerastie Yetiho o pár centimetrov a poskytne 4 382 mm na dĺžku, 1 841 na šírku a 1 605 mm na výšku. Asi nikto by mi z Klubu priaznivcov a majiteľov značky Škoda neodpustil opomenutie veľkosti batožinového priestoru, do ktorého by ste mali v štandarde zmestiť 521 litrov a so sklopenými sedadlami až 1 630 litrov nákladu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Čo sa vzhľadu týka, očakávame zbehnutý derivát väčšieho modelu Kodiaq. Nakoniec nám to dokazujú aj priložené fotografie a ukážkové video. Nový kompaktný crossover značky Škoda zažije svoju svetovú premiéru 18. mája v Štokholme a pred predajom v Európe, naplánovaným na druhú polovicu roka, si ho budeme môcť pozrieť aj na autosalóne vo Frankfurte.

![ynUUr2-mdkg](http://img.youtube.com/vi/ynUUr2-mdkg/0.jpg)

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »