Fotogaléria:Opel má nový diesel

Najnovší model prémiovej automobilky DS, model DS7 Crossback bude ponúkať pohon 4×4 aj výnimočné technológie, na jeho príchod si však musíme počkať.


To, na čo sa pozeráte je prvé SUV od prémiovej automobilky DS. Nesie označenie DS a je to prvý model, ktorý od samého počiatku vyvíjali ako samostatný model. Je postavený na konštrukčnej platforme EMP2, pre Peugeot 3008 a 5008, čo zanemená, že jeho technické špecifikácie budú zrkadliť spomínané autá. Inými slovami, pod kapotou nájdeme identickú paletu motorov, od trojvalcového motora 1,2 Pure Tech, cez silnejší benzínový štvorvalec 1,6 THP, až po naftový agregát 2,0 Blue HDi. Kombinovať sa bude s klasickou šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, prípadne s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

Až v roku 2019 sa dočkáme verzie Plug-in-hybrid. Bude to prvá verzia tohto typu a okrem toho dostane DS7 kopec technológií ako prvá automobilka. Základom je známy prepĺňaný benzínový štvorvalec 1,6 THP s maximálnym výkonom 200 koní a dvoma elektromotormi s maximálnym výkonom 109 koní. Každá náprava má jeden elektromotor, jeden funguje ako podpora pre spaľovací motor, druhý slúži na pohon auta v elektrickom režime. Na jedno nabitie prejde DS7 Crossback PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) 60 kilometrov. Kombinovaný výkon sústavy má maximálny výkon rovných 300 koní. Mimochodom je to jediná verzia s pohonom všetkých štyroch kolies, ostatné budú mať poháňanú výlučne prednú nápravu.

Absolútnou novinkou je podvozok DS Active Scan Suspension, ktorý za pomoci kamery umiestnenej pred spätným zrkadlom. Je to podobný systém ako má Mercedes-Benz triedy S aj v tomto prípade scanuje kamera cestu a identifikuje nerovnosti a výtlky. Podľa nich nakalibruje podvozok tak, aby sa týmto nerovnostiam prispôsobil. Hoci DS7 nepoužíva vzduchové pruženie, ale iba aktívne tlmiče. Pointou konštruktérov bolo v tomto prípade mimoriadne komfortné pruženie.

Dizajn je tradične extrovertný, Francúzi si s týmto modelom trúfajú na Audi Q5, Mercedes-Benz GLC, či BMW X1. V kombinácii so zlatou metalízou sa máme na čo tešiť. Nechýba ani LED technológia predných svetlometov.

Vnútri je DS7 Crossback mimoriadne luxusný, vodič má k dispozícii dva veľké dotykové displeje, množstvo štýlových detailov a možnosť výberu zo štyroch verzií. Budúci majiteľ si môže vybrať aký povrchový finiš preferuje. Klasickú kožu, alcantaru, karbón, alebo drevo. Napokon pozrite si fotogalériu. Autá vedeli Francúzi odjakživa vyčačkať.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »