Fotogaléria:Detroit: Bentley synonymom rýchlosti

Na ženevskom autosalóne sa predstaví nový model Range Rover Velar, ktorý sa svojou veľkosťou zaradí medzi modeli Evoque a Sport.


Výrobe luxusných off-roadov sa automobilka venuje už od roku 1970, kedy psa predstavil model Range Rover. Ten kombinoval priechodnosť v teréne s luxusom. Možno tak povedať, že Range Rover bol praotcom dnešných SUV. Odvtedy automobilka rozšírila svoje portfólio o modely Ranger Rover Sport a Evoque. Práve medzi ne sa zmestí nový model: Velar. Predstavia ho už onedlho 1. marca.

Elegantne jednoduchý, vizuálne dokonalý, vybavený najmodernejšími technológiami. To sú hlavné prvky nového modelu Range Rover Velar. Aktuálna fotografia zvrchu odhaľuje iba zadnú časť s výrazným strešným oknom. To prezrádza tvar palubnej dosky, ktorá je inšpirovaná modelom Evoque.

Vzhľadom na fakt, že v budúcom roku sa rozbehne produkcia modelu Discovery vo výrobnom závode v Nitre môžeme predpokladať, že sa tam presunie aj výroba modelu Velar. Potvrdzujú to nielen informácie z automobilky, ale aj technický fakt, že model Sport je odvodený od najväčšieho Range Roveru, Evoque zdieľa svoju podvozkovú platformu s modelom Discovery Sport, tajže ostáva ešte postaviť model Range Rover na podvozkovej plošine modelu Discovery, ktorý sa predstavil minulý rok. A práve tento model sa bude vyrábať aj na Slovensku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pôvod názvu Velar sa datuje späť k prvým prototypom Range Rover. Keď inžinieri Land Rover potrebovali utajiť skutočnú identitu 26 kusov predsériových vozidiel Range Rover, zvolili názov Velar, odvodený od latinského slovesa velare, čo v preklade znamená zahaliť alebo zakryť.

Pokračujte na ďalší príspevok »