Fotogaléria:Toyota Hilux a Land Cruiser inšpirované Dakarom

Bez akýchkoľvek pochýb je najväčšou výhodou Dacie Logan MCV batožinový priestor, ktorý ho priam predurčuje živnostníkom a malým podnikateľom. Teraz však prichádza „off-roadová“ verzia Stepway.


Sprievodným javom mutácie verzie Logan MCV na Logan MCV Stepway je nárast svetlej výšky podvozka o 50 mm na úctyhodných 174 mm. A to sa na našich cestách veru zíde. Na to aby zvyšná optika pasovala k zvýšenej svetlej výške, prihodili dizajnéri zopár obligátnych nelakovaných plastov, predný nárazník s imitáciou ochranného plechu, pribudla nová maska chladiča i grafika predných svetlometov. K štandardnej farbe karosérie a nelakovaným čiernym plastom pribudli aj strieborne lakované časti, napríklad okolo hmloviek, či na zadnom, či prednom nárazníku. Chlapi najskôr ocenia nový typ zliatinových diskov kolies, ktoré sa k charakteru auta hodia asi najviac a samozrejme aj pneumatiky s vyšším profilovým číslom. Ak by ste si to nevšimli na predných dverách vás čaká veľký nápis Stepway.

**Akcenty v interiéri**

Vnútri vládne podobná nálada ako v modeli Sandero Stepway. To jest na sedadlách nájdete nápisy Stepway, na palubnej doske nájdete oranžové lemovanie multimediálneho systému a výduchov kúrenia. Interiér má aj viacej chrómu a hliníka, hoci len na tradičných miestach ako je volant, kľučka a hlavica radiacej páky.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Na pohon budú k dispozícii dva motory s identickým maximálnym výkonom 66 kW/90 koní. Benzínový agregát má objem 0,9 litra, tri valce a turbodúchadlo, naftový agregát je známy 1,5-litrový štvorvalec. Benzínová verzia sa dá kombinovať s automatizovanou robotickou prevodovkou. Neskôr pribudne aj verzia s pohonom LPG. Ceny verzie Stepway zatiaľ nie sú známe.

Pokračujte na ďalší príspevok »