Fotogaléria:V žilinskej Kii sa pracuje bezpečne

Japonská automobilka sa chce orientovať výlučne na segment SUV. Prvým modelom tejto ofenzívy model Eclipse Cross.


Kategóriu SUV kupé onedlho doplní nový protagonista z Japonska. Modely Outlande a ASX dostanú brata v podobe modelu „**Eclipse** Cross“, ktorý sa predstaví na ženevskom autosalóne. Označenie modelu je menšie prekvapenie. Odkazuje totiž na mimoriadne obľúbený športový model Eclipse, ktorý sa v rokoch 1989 až 2012 úspešne predával predovšetkým v Severnej Amerike a koncom deväťdesiatych rokov bol obľúbený aj u nás. V rámci štyroch úspešných generácií sa celkom predalo viac ako 1,4 milióna vozidiel.

Osobitý charakter by mali podporiť aj individuálne farby. Mitsubishi pre svoj nový model vyvinulo aj špeciálny červený metalický odtieň laku karosérie s hlbokým leskom, za použitia pokrokového procesu lakovania. Nový farebný odtieň totiž príhodne odráža označenie modelu – je podobný nápadnej červenej žiare, ktorá obvykle sprevádza úplné zatmenie slnka. Táto citácia tlačovej správy naznačuje fakt, že výrobcovia sa silou mocou snažia posunúť model do prémiových sfér. Technickým základom bude model Outlander, výrobca nešpecifikoval motory no zrejme môžeme očakávať aj výkonnejšiu verziu, ktorá by nadviazala na modely EVO.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!