Fotogaléria:FIA ocenila Škodu

Azda najznámejší slovenský dizajnér mení značku. Je tu však niekoľko nezodpovedaných otázok, na ktoré chceme poznať odpoveď.


Jozef Kabaň, rodák zo Slovenska, vstupuje do dizajnového tímu BMW Group potom, čo zastával rôzne pozície v rámci koncernu Volkswagen. Talentovaný dizajnér išiel za svojim snom už od detstva. Počas štúdia aktívne spolupracoval s koncernom Volkswagen, ktorý sa mu rozhodol zafinancovať ďalšie štúdium vo Veľkej Británii. Po škole sa dostal do tímu, ktorý navrhoval aj Bugatti Veyron a od roku 2008 zastával funkciu hlavného dizajnéra vozidiel značky Škoda.

V roku 2014 sa rozhodol zmeniť vzhľad vozidiel Škoda, čo sa mu aj podarilo. Jednoduchosť a čisté línie sa stali charakteristickými črtami nových škodoviek, ktoré si rýchlo našli mnohých priaznivcov. Jeho odkaz bude okrídlený šíp niesť prinajmenšom ešte niekoľko rokov a Kabaňov rukopis nájdeme aj na pripravovanej Škode Yeti.

V súčasnosti sa vynára množstvo otázok, ktoré ešte stále zostávajú nezodpovedané. Nevieme meno nového šéfdizajnéra automobilky Škoda a záhadou je aj samotný odchod Kabaňa zo škodovky. Z nedávnych rozhovorov s dizajnérom sme pritom nič neobvyklé nepostrehli, dokonca sa rozoberala aj ďalšia evolúcia škodováckeho dizajnu. Pochybujeme však, že sa jednalo o náhle rozhodnutie a pred verejnosťou sa to z pochopiteľných dôvodov rozhodli ešte na nejakú chvíľu utajiť.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Jozef Kabaň bude zodpovedný za dizajn automobilov BMW, zatiaľ čo Domagoj Dukec bude viesť dizajnový tím pre vozidlá BMW i a BMW M. Karim Habib, ktorý bol zodpovedný za dizajn automobilov BMW, opustil spoločnosť na základe vlastnej žiadosti.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!