Fotogaléria:Bratislavský VW up! aj ako SUV

O titul zabojuje 30 automobilov


Týmto prestížnym ocenením sa môžu automobilky chváliť už od roku 1964 a prvým oceneným automobilom bol Rover 2000. Túto tradíciu spoločne založili rôzne európske motoristické časopisy a v porote dnes nájdeme výber motoristických novinárov z celej Európy. Počet zástupcov jednotlivých krajín je určený podľa veľkosti automobilového trhu a priemyslu v danej krajine. Zaujímavosťou je, že automobily v súťaži nie sú rozdelené do skupín či kategórií. Cieľom je vybrať jediné auto akejkoľvek kategórie, ktoré si podľa hlasujúcich novinárov toto ocenenie zaslúži.

Tento rok sa na prvej priečke umiestnil Opel Astra (312 hlasov), druhé miesto obsadilo Volvo XC90 (294 hlasov) a tretie miesto získala Mazda MX-5 (202 hlasov).

Nadchádzajúci ročník so sebou prináša 30 veľmi silných kandidátov. Už 28. novembra vyberie porota finálovú sedmičku, úplného víťaza však spoznáme až v marci. Rozhodne zamrzí fakt, že zástupca Slovenska v porote stále chýba.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zoznam kandidátov: Alfa Romeo Giulia, Audi Q2, Audi Q5, Citroën C3, Fiat Tipo, Fiat/Abarth 124 Spider, Ford Edge, Ford Ka+, Honda NSX, Hyundai ioniq, Jaguar F-Pace, Kia Niro, Kia Sportage, Maserati Levante, Mercedes-Benz triedy E, Nissan Micra, Peugeot 3008, Porsche 718 Boxster/Spyder, Porsche Panamera, Renault Mégane, Renault Scénic, SEAT Ateca, Škoda Kodiaq, Suzuki Baleno, Tesla Model X, Toyota C-HR, Toyota Mirai, Toyota Prius, Volkswagen Tiguan, Volvo S90/V90.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.