Fotogaléria:Poznáme výkon Kie Cee’d GT!

Kabriolet bol posledných chýbajúcim členom rady A5.


Nová generácia sa predstaví na autosalóne v Los Angeles a prinesie so sebou niekoľko zaujímavých technických vychytávok. Audi sa tiež poučilo z chýb predchodcu, sľubuje lepšie jazdné vlastnosti a dostatok miesta pre štyroch pasažierov.

Medzigeneračne došlo k jemnému nárastu rozmerov a novinka poskytne 4 670 mm na dĺžku, pričom rázvor sa predĺžil o 14 milimetrov. Audi sľubuje o 18 mm viac miesta na nohy vzadu, čo síce nie je veľa, ale v porovnaní s minulou generáciou poteší každý milimeter navyše. Slušná je veľkosť batožinového priestoru, ktorý má v základe 380 litrov.

Pevnú strechu nečakajte. Výhodou látkovej strechy je nižšia hmotnosť a možnosť sklápania až do rýchlosti 50 km/h. Samotný proces sklápania sa skrátil o tri sekundy na, aj tak stále priemerných, 18 sekúnd.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

V prípade chladnejšieho počasia sa o tepelnú pohodu postarajú výduchy horúceho vzduchu v sedadlách a pri telefonovaní pomôže mikrofón zabudovaný v bezpečnostných pásoch. Zaujímavý bude aj asistent pre jazdu v kolóne, ktorý umožní autonómnu jazdu až do rýchlosti až 65 kilometrov za hodinu.

O pohon sa postarajú preplňované dvojlitre, spaľujúce benzín či naftu. Nebude chýbať ani ostrá verzia S5, ktorá dostane preplňovaný 6-valec o objeme 3,0 l s výkonom 260 kW. Aj vďaka osemstupňovej automatickej prevodovke zrýchli z 0-100 km/h len za 5,1 sekundy.

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »