Fotogaléria:Pozrite si vynovené múzeum Škody

Väčšia, ľahšia a dynamickejšia. Aj taká má byť nová pýcha značky Opel.


V roku 2008 naštartovala prvá generácia Insignie novú éru automobilky Opel. V súčasnosti má na konte už viac ako 900 000 predaných kusov a prestížny titul Auto roka 2009. Aj napriek tomu, že Insignia má stále čo ponúknuť, technologicky ju konkurencia posúva do ústrania.

Nová generácia sa preto predstaví už o necelé dva mesiace a prinesie viaceré novinky. Zmení sa aj samotný názov. Ten Opel rozšíril o prívlastok Grand Sport, čo evokuje majestátnosť a dynamiku. Pri pohľade na prvé zábery môžeme tento prívlastok jednoznačne potvrdiť. Opel očividne vsadil na športový charakter. Rýchlo zvažujúca sa strecha dokonca pripomína 4-dverové kupé.

Nová Insignia Grand Sport však nemá tešiť len samotným vzhľadom. Použitie odľahčenej platformy znížilo hmotnosť až o 175 kilogramov a vďaka zníženej výške (1 470 mm) či skráteniu previsov by sme sa mali dočkať aj lepších jazdných vlastností. Medzigeneračne tiež došlo k nárastu rozmerov. Novinka poskytne pri rázvore 2 830 mm až 4 885 mm na dĺžku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pod kapotou zažije premiéru nový 4-valcový motor 1,5 Ecotec Turbo, ktorého výkon má dosahovať až 120 kW. Väčšie benzínové a naftové dvojlitre už poznáme zo súčasného modelu.

Interiér novej vlajkovej lode má byť luxusný a inteligentný. Nebude chýbať infotaiment IntelliLink ani masážne sedadlá. Lákadlom bude aj nový virtuálny kokpit s 8-palcovým displejom.

Novinárom sa v predpremiére predstaví už v decembri. Verejnosť si bude musieť počkať na oficiálne predstavenie, ktoré sa uskutoční v marci na ženevskom autosalóne.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!