Fotogaléria:Najspoľahlivejšie auto za posledných 15 rokov

Automobilka DS oznámila príchod nových modelov, s ktorými chce znepríjemniť prémiovej konkurencii život.


Od osamostatnenia značky od Citroënu nepredstavila značka DS akúkoľvek zásadnú novinku. V súčasnosti má v ponuke 3 modely a ani jeden neláme predajné rekordy.

Automobilka však plánuje výraznú ofenzívu, ktorá odštartuje už začiatkom budúceho roka v Ženeve. Na tamojšom autosalóne predstaví prvý zo šiestich modelov. Pôjde o stredne veľké SUV, inšpirované konceptom DS Wild Rubis. Jeho cieľom bude v prvom rade znepríjemniť život prevažne nemeckej konkurencii. Luxusom, kvalitou, ale aj cenou sa chce vyrovnať Mercedesu-Benz GLC či BMW X3.

Po stredne veľkom SUV sa môžeme tešiť aj na novú generáciu modelu DS 3. ktorý by mal podľa všetkého dostať aj terénnu verziu. Súčasná generácia DS 4 si na svojho nástupcu ešte prinajmenšom dva roky počká. DS však sľubuje ešte odvážnejší dizajn ako doteraz, takže priaznivci francúzskeho štýlu sa rozhodne majú na čo tešiť.

Ešte do konca roka 2020 by mal doraziť aj nástupca DS 5, ktorý bude pôsobiť o niečo reprezentatívnejšie a dostane klasickú karosériu typu sedan. Šiesty model je zahalený rúškom tajomstva, hovorí sa o ňom ako o budúcej vlajkovej lodi, vychádzajúcej z konceptu Numéro 9.

Pokračujte na ďalší príspevok »