Fotogaléria:Mercedes triedy G v roku 2025

Skupina PSA reaguje na odchod Británie z EÚ.


Francúzskymi médiami kolujú správy o veľkých zmenách v zamestnaneckej štruktúre spoločnosti. Hlavným dôvodom má byť odchod Veľkej Británie z Európskej únie, čo spôsobilo určitú neistotu vývoja trhu v Británii. Problémy však majú aj s klesajúcim záujmom o naftové motory.

Dobrou správou je, že Slovensko sa v dokumentoch o znižovaní stavu zamestnancov zatiaľ nenachádza. Vo Francúzsku však má prísť o prácu viac ako 2 200 ľudí. Prepúšťanie pre koncern PSA nie je ničím výnimočným. Už od roku 2013 každoročne klesá počet zamestnancov a o prácu prišlo už 17 000 pracovníkov.

O tom, že v koncerne nie je situácia úplne stabilná svedčí aj unáhlená reakcia na pád libry, kedy okamžite po referende došlo k zvýšeniu cien nových áut v Británii. Netreba zabúdať ani na dodávateľov, ktorých sa zmeny v automobilke priamo dotýkajú a mnohí z nich majú fabriky aj u nás. Je preto veľmi pravdepodobné, že k prepúšťaniu môže dôjsť aj na Slovensku.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!