Fotogaléria:PR: Nový šikovný člen našej rodiny

S týmto autom môžu jazdiť aj pätnásťroční.


Český výrobca automobilov **Kaipan je známy hlavne výrobou malých športových roadsterov** pre ozajstných puristov. Na Autoshow v Prahe však predstavil auto pre úplne inú skupinu zákazníkov – deti.

Dizajn je odvodený od plnohodnotných modelov 14 a 16, rozmermi však Baby zapadá do segmentu najmenších automobilov. Na dĺžku meria 3 150 milimetrov, je 1 550 milimetrov široký a váži len 350 kilogramov. O pohon sa stará vznetový motor o objeme **440 cm³** s výkonom **4 KW**. Ten poháňa prednú nápravu. Keďže je auto primárne určené pre záujemcov s čerstvým občianskym preukazom, muselo dôjsť k elektronickému obmedzeniu maximálnej rýchlosti na **45 km/h**.

Najmladších členov Greenpeace určite poteší aj **elektrická verzia**, ktorá by taktiež mala disponovať výkonom **4 kW**. Predpokladaný dojazd by mal, aj vďaka nízkej hmotnosti konštrukcie, dosiahnuť **80 km na jedno nabitie.**

V súčasnosti fyzicky existuje iba jediný kus so spaľovacím motorom, v budúcnosti automobilka nevylučuje ani ďalšie karosárske verzie. Kaipan Baby rozhodne nebude pre každého, podľa neoficiálnych informácií má **základná cena štartovať na dvanástich tisícoch**. Automobilka chce ešte do konca roka začať prijímať objednávky, pričom prvé vozidlá dodá v priebehu budúceho roka.

Pokračujte na ďalší príspevok »