Fotogaléria:Štát pre klesajúci trh stratil 300 000 eur

Cestu autom budeme v budúcnosti využívať hlavne na odpočinok.


Mercedes plánuje skĺbiť multimediálne technológie s autonómnym riadením. V budúcnosti tak bude auto riešiť väčšinu problémov za vás a z auta sa stane váš osobný šofér. Podľa šéfa Daimleru, Dietera Zetsche, budeme v budúcnosti využívať automobily hlavne na odpočinok.

Nové Mercedesy budú môcť medzi sebou komunikovať a odovzdávať si informácie o rýchlosti či polohe. Vďaka tomu si automobil sám nájde voľné miesto a zaparkuje. To všetko bez priamej účasti človeka. Vozidlo vás jednoducho vysadí pred kanceláriou a na zavolanie opäť príde na určené miesto. Automobily majú byť podľa šéfa Daimleru dokonca natoľko samostatné, že budú schopné vyzdvihnúť deti zo školy a priviesť ich domov.

Nielenže sa na palube už nebudete musieť starať o riadenie vozidla, ale o pasažierov tiež postará vyspelý infotaiment, ktorý cestou nielen zabaví a zároveň skontroluje aj fyzický stav. Z automobilu tak budete vystupovať v lepšej kondícii, než v akej ste nastúpili.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Podľa Dietera nejde o fikciu, ale o relatívne blízku budúcnosť. Motoristickým nadšencom zároveň odkazuje, že sa nemusia obávať o stratu potešenia z jazdy v nových Mercedesoch, na to sa vraj v Stuttgarte nezabúda. Nechajme sa prekvapiť!

Pokračujte na ďalší príspevok »