Fotogaléria:Renault a Caterham sa spájajú

Štvrtú generáciu elektrického pohonného ústrojenstva ukáže Smart na parížskom autosalóne, ktorý otvorí svoje brány už túto sobotu.


Zaujímavosťou je, že nové ústrojenstvo dostanú modely ForTwo, ForFour aj Cabrio. Smart sa tak stane prvou automobilkou, ktorá **ponúkne elektrickú variantu každého modelu značky**.

Elektrické vozidlá budú **poháňané 60 kW (81 k) elektromotorom**, ktorý dosahuje 160 Nm krútiaceho momentu už od nulových otáčok. **Dojazd 160 km** by mal na celodenné preplietanie sa mestskou džungľou postačovať. V prípade núdzového nabíjania poteší skrátenie nabíjacieho času až o 3 hodiny. **Z nuly na sto percent to aj tak potrvá cez 2,5 hodiny**. K dispozícii je aj ekologický mód, ktorý obmedzí výkon, chod palubných systémov a zvýrazní rekuperáciu. Vďaka mobilnej aplikácii si budete môcť na diaľku zapnúť vyhrievanie či klimatizáciu a kontrolovať tiež stav nabíjania.

Všetky tri verzie sa na našom trhu objavia začiatkom budúceho roka. K dispozícii sú zatiaľ len ceny pre Nemecko, kde sa ponuka elektrických verzií začína Smartom ForTwo ED s cenovkou od 21 940 eur, za kabriolet zaplatíte 25 200 eur a štvormiestny ForFour vyjde na 22 600 eur.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »