Fotogaléria:Slovenské ceny pre nový Outlander

Dva týždne pred autosalónom v Moskve unikli prvé fotografie pripravovaného SUV na internet.


Pravdepodobne vám moskovský autosalón veľa nehovorí, ale v Rusku je to pomerne veľká udalosť. Obzvlášť pre Ladu, ktorá na domácej pôde každoročne predstavuje tie najdôležitejšie novinky a koncepty.

Po tom, čo automobilka padla do rúk skupine Renault-Nissan, došlo v AutoVAZe k niekoľkým zásadným zmenám týkajúcich sa politiky exportu vozidiel do Európy. V budúcnosti tak môžeme očakávať rozšírenie predajnej siete aj u nás.

Vstup na západné trhy bez modelov pripomínajúcich 21. storočie by bol pre automobilku priveľký risk, a preto už niekoľko rokov pracuje na obmene svojej ponuky, z ktorej len prednedávnom vypadla legendárna Lada 2107.

Po novej Veste a Xray sa na autosalóne predstaví aj SUV, ktoré chce neskôr Lada poslať do boja proti veľkým hráčom ako Dacia Duster, Škoda Yeti či Hyundai Tucson. Tak ako v prípade Vesty a Xray, nové SUV uvidíme najprv ako koncept, od produkčného modelu však ďaleko mať nebude.

V porovnaní s crossoverom Xray, bude nové SUV s označením XCode väčšie v každom smere, na dĺžku dokonca o viac ako 15 centimetrov. S vyššou svetlou výškou môžeme očakávať aj pohon 4×4, s ktorým by automobilke vedel pomôcť aj koncernový Nissan.

Moscow International Automobile Salon štartuje presne 24. septembra. Novú Ladu si teda prezrieme najneskôr za necelé dva týždne.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!