Fotogaléria:Stretnutie Kačíc od Citroënu

Pod povrchom najluxusnejšieho SUV sa ukrýva viac ako 50 kilogramov káblov a 90 riadiacich jednotiek.


Katalóg tohto auta by sme mohli zaradiť k dielam väčšieho rozsahu. Osobne ma zaujala kapitola „výbava“, pri ktorej sa určite nikto nudiť nebude. V aute nechýba radarový systém pre adaptívny tempomat, 12 parkovacích senzorov okolo celého vozidla, šesť kamier, vonkajšie a vnútorné ambientné osvetlenie, chladnička, hi-fi systém s 18 reproduktormi alebo napríklad naťahovacie hodinky Breitling v palubnej doske za 150 tisíc eur.

Aby nevznikol chaos, tak všetky systémy riadi až 90 riadiacich jednotiek, ktoré spolu vytvárajú vlastnú lokálnu sieť. Samotný operačný systém si vyžiadal až 100 miliónov riadkov kódov a príkazov, ktoré ovládajú úplne všetko. Od upozornenia na nezapnuté pásy až po kontrolu teploty v chladničke.

Automobilka prednedávnom poodhalila, čo všetko Bentayga skrýva vo svojich útrobách. Len samotné vodiče vážia až 50 kilogramov a na fotografii pripomínajú skutočnú nervovú sústavu.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!