Fotogaléria:Čerešničky na torte Peugeotu 208

Spoločnosti NEVS sa nepodarilo získať práva na značku SAAB a ďalšie pokusy v pláne nemá. Po rokoch je tak definitívne značka SAAB oficiálne mŕtva.


Niektorým z vás sa určite pretočili bulvy s tým, že to sme tu už niekoľkokrát mali. SAAB sa posledné roky choval ako nestabilizovaný pacient, ktorý striedal kómu so stavom bdelosti. Jeho najbližšia rodina, SAAB AB, sa rozhodla toto trápenie definitívne ukončiť a odpojila značku od prístrojov.

SAAB AB, vyrábajúca bojové lietadlá a stíhačky Grippen, totiž vlastní práva na automobilovú značku. Čínsko-švédska spoločnosť NEVS sa tieto práva niekoľkokrát pokúšala získať, no neúspešne. SAAB AB po skúsenosti so spoločnosťou Spyker, ktorá sa snažila značku obnoviť, už nechce riskovať a rozhodla sa neposkytnúť práva ďalšej spoločnosti. NEVS mala v pláne vyrábať elektrický model 9-3 a označenie SAAB na kapote by firme v začiatkoch určite pomohlo.

NEVS aj naďalej plánuje výrobu elektrických automobilov pod vlastnou značkou. Prvé auto bude postavené na základoch modelu 9-3, ktorého technické práva vlastní a vyrábať by sa mal v starom závode v Trollhatane.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »