Fotogaléria:Toyota GT86 ide pretekať

Opel vypočul priania zákazníkov a neprehľadné tlačidlá na palubnej doske nahradil novým dotykovým displejom.


Pred niekoľkými dňami sa na internete objavili prvé neoficiálne fotografie tohto faceliftu. Opel potvrdil, že sa nejednalo len o nejaké úpravy amatérskeho grafika a zverejnil oficiálne informácie.

Dizajnovú revolúciu nečakajte a technické zmeny sú taktiež minimálne. Zafira prišla o „bumerangové“ svetlomety a vzhľadom sa priblížila ku korporátnej identite značky. V prednej časti sú zmeny okamžite badateľné. Úplne nový je nárazník s modifikovaným vzhľadom hmlových svetlometov a otvoru nasávania. Zmenil sa aj tvar hlavných svetlometov. Predná časť nepopierateľne inklinuje k novej Astre.

Z profilu nie sú badateľné veľké zmeny a ani zadnej časti nevenovali veľkú pozornosť. Grafika zadných svetlometov sa úprav síce dočkala, no vzhľad zadného nárazníka a veka batožinového priestoru sa zdá byť nezmenený.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pri návrhu pracoviska sa dizajnéri snažili čo najviac priblížiť palubnú dosku k mladším modelom značky. Tešíme sa hlavne z nového 7-palcového dotykového displeja, ktorý nahradil neprehľadné tlačidlá. Nechýba konektivita cez systém Opel IntelliLink najnovšej generácie s funkciami Apple CarPlay a Android Auto na integráciu smartfónu spolu s telematickými službami Opel OnStar (vrátane 4G/LTE Wi-Fi hotspotu). Okrem toho Opel zavádza do segmentu kompaktných vanov adaptívne reflektory Adaptive Forward Lighting LED.

Pokračujte na ďalší príspevok »