Fotogaléria:Focus ST dobehol na Slovensko

Cenovo dostupnejší F-Type bude mať pod kapotou iba dvojlitrový štvorvalec.


Model XK sa pred rokmi stal hlavnou hviezdou automobilky. Tá konečne vyrobila športové kupé, na ktoré verejnosť dlhé roky čakala. XK dokázalo zaujať atraktívnym dizajnom a hlavne cenou, ktorou Jaguar podliezal konkurenciu.

Väčšina z vás asi vie, že nástupcom starého XK sa stal F-Type. Podobne ako predchodca je F-Type nádherným kusom auta a výkladnou skriňou technickej vyspelosti. Je tu však háčik. F-Type je drahý a ľudia, ktorí si mysleli, že nástupca modelu XK poskytne podobne veľa muziky za málo peňazí sa museli v showroome otočiť a odísť hľadať jazdené XK.

Jaguar očividne o tomto probléme vie a začiatkom budúceho roka sa s veľkou pravdepodobnosťou dočkáme ľudového F-Typu. Podľa neoficiálnych informácií dostane do vienka, po vzore Porsche Boxter a Cayman, benzínový 4-valec. Konkrétne sa má jednať o dvojliter, ktorý poznáme z modelu XE. Pravdepodobne bude naladený na vyšší výkon ako je štandardných 179 kW (240 koní) a 340 Nm. Okrem toho sa dočkáme aj menších kolies, umiernenejšieho dizajnu a výfuku s jednou koncovkou.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!