Fotogaléria:Veselý ekológ od Suzuki

Podľa najnovšieho vyhlásenia sa Mazda v súčasnosti nechystá obnoviť výrobu auta s rotačným motorom.


Na minuloročnej Tokyo Motor Show odhalila Mazda víziu RX. Mnohí z nás dúfali, že automobilka opäť začne vyrábať auto s rotačným motorom. Podľa najnovších správ sa však s podobným ,športovo zameraným, modelom v blízkej budúcnosti nepočíta. „Neplánujeme masovú výrobu podobného modelu,“ vyhlásil šéf automobilky Mazda, Yuji Nakemine. Okrem toho naznačil, že ak budú zo súčasných modelov výraznejšie profitovať, tak potom uvážia možnosť investície do vývoja nástupcu modelu RX s Wankelovým motorom.

Nestrácajme nádej. Začiatkom mesiaca podala Mazda patentovú prihlášku, ktorej obsahom sú technické podklady pre nový, turbom preplňovaný, rotačný motor. Šepká sa, že by dokázal vyprodukovať viac ako 400 koní. Taktiež sa hovorí aj o roku 2020, kedy Mazda oslávi svoje sté výročie. Očakáva sa, že pri pri tej príležitosti Mazda predstaví nástupcu modelu RX. Určite by to bol pekný darček k výročiu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!