Fotogaléria:Exkluzívne! Foto Hyundai i30 kombi

PSA má ambíciu stať sa globálnou firmou a autá koncernu chce ponúknuť aj zákazníkom za veľkou mlákou.


Pri predstavovaní budúcich plánov potvrdil šéf koncernu, Carlos Tavares, informáciu, o ktorej sa doteraz len špekulovalo. Koncern PSA plánuje návrat do USA.

Ak ste sa pozastavili nad slovíčkom „návrat“, tak len pripomeniem, že v minulosti mali značky Citroën a Peugeot na americkom trhu svoje zastúpenie. Posledný Citroën sa v USA predal v roku 1974, Peugeot opustil tamojší trh až začiatkom 90-tych rokov. Asi najznámejším americkým modelom bol Peugeot 403 Coupé, na ktorom jazdil v seriáli inšpektor Columbo.

Vybudovať si postavenie prakticky od nuly nebude pre koncern také jednoduché. Preto si automobilka postupne rozložila návrat na nasledujúcich 10 rokov. V počiatočnej fáze chce poskytovať službu zdieľania aut. Pre tieto účely hodlá koncern využiť spoluprácu s Bolloré Group, s ktorou už v tejto oblasti má PSA skúsenosti.

Zatiaľ nie je jasné, či na trh vstúpia všetky značky koncernu naraz, alebo postupne. Veľký záujem o Ameriku má luxusná značka DS. PSA vidí na trhu za veľkou mlákou potenciál. Aj vďaka rozšíreniu pôsobenia sa chce koncern stať menej závisím na európskom trhu.

Pokračujte na ďalší príspevok »