Fotogaléria:Prémiový sťahovák od Mini

Holandsko zvažuje zakázať predaj áut so spaľovacími motormi už od roku 2025. Nelegálnym tovarom by bola aj Toyota Prius.


Za návrhom stoja tamojší ľavičiari zo strany Partij van de Arbeid. Tí chcú urobiť z Holandska krajinu bez emisií. Ich koncept už dokonca schválili aj poslanci dolnej komory. Ak by návrh nadobudol platnosť, tak všetky autá spaľujúce ropné produkty, vrátane hybridných vozidiel, by sa stali nelegálnym tovarom. Jedinými alternatívami by tak boli elektromobily, alebo palivové články.

Okrem zákazu spaľovacích vozidiel, návrh tiež tlačí holandskú vládu zmierniť dopravné problémy krajiny tým, že budú výraznejšie investovať do vývoja autonómnych vozidiel.

Návrh si vyslúžil aj kritiku. Ľudová strana pre slobodu a demokraciu označuje návrh za „príliš ambiciózny a nerealistický“. Dokonca aj členovia strany, z ktorej návrh pochádza, majú zmiešané pocity.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zástupca PvdA v parlamente, Jan Vos, reagoval na kritiku tým, že tento návrh je len letmým pohľadom na to, ako by mohla krajina v budúcnosti vyzerať. Zároveň vyzýva ľudí, aby tento návrh sami zvážili. Šance na prijatie návrhu sa tak nakoniec zdajú byť veľmi malé.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!