Fotogaléria:Subaru oslavuje 40 rokov 4×4

Piata generácia využíva modulárnu platformu, na ktorej budú postavené všetky nové modely od Subaru.


Ak ste dúfali, že nová Impreza bude konečne vyzerať o niečo drsnejšie, tak vás asi sklameme. Na autosalóne v New Yorku mala svetovú premiéru už piata generácia tohto populárneho modelu.

Ako sme si pri značke Subaru zvykli, jej koncepty sa od výsledného produktu značne odlišujú a nová Impreza nie je výnimkou. Dravo vyzerajúci koncept skultúrnili viac, ako bolo nutné. Namiesto zamračených diód použili väčšie konvenčné svetlomety, zmenšili sa blatníky. Kolesá a nárazníky dostali umiernenejšie tvary. Aj napriek tomu pôsobí nová Impreza o niečo dynamickejším dojmom, či už vo verzii sedan alebo hatchback.

Novinkou pre Imprezu je použitie modulárnej techniky. Automobilka ju nazýva Subaru Global Platform a v budúcnosti by ju mali využívať takmer všetky modely značky. Impreza tak využíva prednú nápravu typu McPherson a nezávislé lichobežníkové zavesenie vzadu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Medzigeneračne zaznamenala Impreza nárast rozmerov na šírku a dĺžku, naopak výškou sa priblížila viac k zemi. Aj to napomohlo k zníženiu koeficientu aerodynamického odporu. Za zmienku určite stojí aj zvýšenie torznej tuhosti až o 70 %.

Interiér nesie charakteristické znaky Subaru a vyznáva japonskú strohosť. Do výbavy pribudli vymoženosti ako automatické diaľkové svetlá, bezkľúčový vstup, reproduktory Harman Kardon či 6,5-palcový multimediálny displej.

Po technickej stránke mali prejsť motory Boxer, tak ako aj prevodka CVT značnými zmenami. Tá má po novom dostať až 7 elektronických stupňov v manuálnom režime. Podrobnejšie informácie o motorizáciách a výbave sa dozvieme v priebehu nasledujúcich mesiacov. Predaj je naplánovaný na túto jeseň.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »