Fotogaléria:Zahrajte sa so Škodou

Mercedes predstavil na autosalóne v New Yorku priameho konkurenta pre BMW X4.


Zdá sa, že boom SUV kupé tak rýchlo nezmizne. Keď sme pred rokmi krútili hlavou nad mačkopsom s označením X6 od BMW len málokto veril, že táto karosárska verzia bude mať z dlhodobého hľadiska úspech. Opak je pravdou a tomuto segmentu sa na trhu obzvlášť darí.

Najmladším prírastkom v tejto skupine je Mercedes-Benz GLC-Coupe. Dizajn aj technika nasvedčuje, že auto vychádza zo štandardného GLC. Po vzore väčšieho GLE-Coupe sú najvýraznejšie zmeny badateľné hlavne v dizajne. Klesajúca línia strechy a agresívne pôsobiaca zadná časť so svetlami, ktoré pripomínajú luxusné kupé triedy S. Predná časť je prakticky totožná so štandardným modelom GLC.

Coupe je o 74 milimetrov dlhšie a o 39 milimetrov nižšie ako GLC, pri zachovaní totožného rázvoru. V interiéri tak môžeme očakávať rozdiel hlavne v priestore nad hlavou pre cestujúcich vzadu. Objem batožinového priestoru Mercedes ukrátil len o 14 litrov v porovnaní so štandardným SUV na 491 litrov.

Pod kapotou tvorí základ verzia 220d s 2,1 litrovým naftovým agregátom o výkone 125 kW (170 koní) a krútiacim momentom 400 Nm. Lákať však bude silnejšia verzia 250d, ktorá má 25 kW a 50 Nm navyše. Aj nadšenci benzínu si prídu na svoje v podobe skromnejšej verzie 250 s výkonom 155 kW (210 k) a 350 Nm. Pre tých, ktorí preferujú motor pred rádiom príde koncom roka benzínová V6ka s označením GLC43 AMG , tá pod pravou nohou poskytne istotu 270 kW (368 k). Šepká sa aj o hlučnejšej AMG variante s ôsmymi valcami do V.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!