Fotogaléria:Už aj Škoda s piatimi dverami

Rozmermi a cenou sa má elektrická novinka zaradiť do strednej triedy.


Konkurencia nikdy nespí. Veď v najbližších rokoch sa môžeme tešiť na nové elektromobily, ktoré sa dojazdom budú snažiť konkurovať Tesle, pričom cenovo by ju mali podliezať. Opel nedávno ukázal novú Amperu, Nissan pripravuje druhú generáciu Leafu a VW by chcel so svojím elektrickým Golfom prelomiť hranicu 300 km na jedno nabitie.

To sú správy, ktoré Elonovi Muskovi vytvárajú vrásky na čele. Obzvlášť keď jeho Tesla každým rokom prehlbuje stratu. Do čiernych čísel by ju mohol dostať cenovo dostupnejší Model 3, ktorý chce Elon predstaviť už 31. marca. Podľa vyjadrenia Elona Muska je zrejmé, že na predstavení uvidíme iba koncept a podrobnejšiu dokumentáciu. Viac sa budeme dozvedať s blížiacim sa dátumom výroby, ktorý je stanovený na rok 2017. Prvé vozidlá by sa k zákazníkom mali dostať už v lete budúceho roka.

Môžeme očakávať, že Model 3 sa veľkosťou a parametrami zaradí do strednej triedy k BMW 3, Mercedesu C a Audi A4. Americké médiá špekulujú o pohone iba jednej nápravy a dojazde blížiacom sa k 400 km. Model 3 má vznikať v novom závode spoločnosti Tesla, ktorý otvoria už tento rok v Nevade.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Istá je iba základná cena, ktorá by sa mala pohybovať na hranici 35 000 dolárov, teda asi 31 000 eur. Vďaka dotáciám, ktoré poskytuje tamojšia vláda, by mala cena klesnúť až o ďalších 7 tisíc €.

Pokračujte na ďalší príspevok »