Fotogaléria:Renault Mégane na rok 2012

Ambiciózny projekt z krajiny plnej piesku, ropy a peňazí má uzrieť svetlo sveta už koncom tohto roka.


Tento bizarne vyzerajúci stroj sa nazýva Elibrea Equvallas a vôbec by nebolo čudné, keby vám názov nič nehovoril. Domovom tohto auta je Katar. V krajine plnej piesku, ropy a peňazí sú superšporty veľmi obľúbeným tovarom.

Bola to len otázka času, kedy prídu s niečím vlastným a mladému dizajnérovi, Abdul Wahab Ziaullahovi, ktorý stojí za dizajnom tohto auta sa to môže podariť už tento rok. Elibrea pripomína Lamborghini Veneno po predávkovaní sa steroidmi. Na aute môžeme nájsť toľko ostrých hrán, že pri kontakte s autom môžete veľmi jednoducho prísť k rezným ranám.

Srdcom auta má byť motor s výkonom až 800 koní a v spojení so 6-stupňovou sekvenčnou prevodovkou by mal poháňať zadnú nápravu. Bližšie informácie k pohonnému ústrojenstvu a cene ešte nie sú k dispozícii. Karbon, z ktorého má byť vyrobená celá karoséria ale nie je najlacnejším materiálom. Môžeme teda predpokladať, že rozbitie prasiatka pre kúpu tohto auta nebude stačiť.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Podľa oficiálnych informácií chce Elibrea spustiť objednávky už v marci a výrobu koncom tohto roka. Auto ešte nemá povolenie pre jazdu na verejných cestách a pri podobných projektoch neznámej značky, ktorá sa rozhodla postaviť superšport niekde v garáži musíme byť mierne skeptický. Všetko ukáže čas. Zatiaľ sa môžeme kochať obrázkami a dúfať, že tento ambiciózny projekt niekedy uzrie svetlo sveta.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.