Fotogaléria:Polícia varuje pred sychravým počasím

Dubajská novinka sľubuje maximálnu rýchlosť prekračujúcu 400 km/h a úžasné jazdné vlastnosti.


Po úspešnom pokuse o prvý arabský superšport – Lykan Hypersport – prichádza na trh pokračovanie ságy od spoločnosti W Motors. Fenyr SuperSport má ambície stať sa jedným z najexkluzívnejších automobilov sveta – veď cenovka Lykanu preskočila dokonca aj Bugatti Veyron, na ktorý zasa Fenyr útočí svojimi výkonmi.

Tie ťaží z plochého šesťvalca od nemeckého úpravcu Ruf s objemom 4 litre a prepĺňaním dvoma turbodúchadlami. Uložený je v strede vozidla a výkon prenáša prostredníctvom 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky. Tej by nemalo robiť problém vydržať na svojich lamelách výkon okolo 670 kW (900 koní) a až 1200 newtonmetrov. A ak všetko pôjde podľa plánu, Fenyr zrýchli na stovku už za 2,7 sekundy.

Nie je to len tak, ísť po ceste rýchlosťou 400 km/h. Preto je Fenyr rezaný naozaj zostra, aby aerodynamika nerobila naprieky. Vlastnostiam napomáha aj karoséria celá vyrobená z uhlíkových kompozitov nasadená na rúrkovom ráme. To všetko v koprodukcii s firmami ako Magna Steyr či mnohými ďalšími. Vznikne však nie viac ako 25 kusov s cenovkou pravdepodobne vyššou ako pri Lykane – pod tri a pol milióna dolárov tak zrejme nepôjde.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

W Motors sídli v Dubaji, no založená bola v roku 2012 v Libanone, pričom má v Európe silné zastúpenie. Ich Lykan Hypersport si zahral v siedmom pokračovaní série Rýchlo a zbesilo, kde na seba upriamil pozornosť.

Pokračujte na ďalší príspevok »