Fotogaléria:Facelift Mazdy 3 je iba kozmetický

S aplikáciou pre tablety od Škoda Auto si môžu riadenie automobilu vyskúšať aj deti.


Ak na cestách autom často počúvate obávanú otázku malých pasažierov „Už tam budeme?“, potom by mohla byť nová aplikácia Škoda LittleDriver určená práve pre vás a vaše deti. Program pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android či iOS simuluje riadenie automobilu a podľa Škody má za cieľ nielen pobaviť, ale aj vzdelávať.

**Reálne údaje o jazde vďaka SmartGate**

Cieľom hry je získať čo najviac bodov za opakovanie správania skutočného vodiča, deti musia na tablete správne pridávať plyn, brzdiť a zatáčať. Aplikácia je pomocou bezdrôtového rozhrania SmartGate prepojená s automobilom a v reálnom čase tak zobrazuje údaje priamo o vozidle, ktorým cestujete.

Počas virtuálnej jazdy sa zobrazuje okrem iného skutočná rýchlosť, stav paliva v nádrži či dokonca taký detail, ako je tlak oleja. Okrem samotného riadenia musí hráč vedieť tiež naštartovať, na konci jazdy potom zaparkovať a vypnúť motor.

Užívateľ si môže tiež zvoliť, aký automobil bude riadiť – na výber ich je celkom 10. Virtuálna garáž obsahuje napríklad koncept Škoda VisionC, kabriolet Felicia z roku 1960, aktuálne modely Fabia, Rapid a Octavia RS. Každý automobil je navyše možné ďalej konfigurovať a upravovať.

Deti sa pri hraní interaktívnej cestou tiež učia, ako sa správne správať v cestnej premávke a aké pravidlá na cestách platia. Za správne odpovede v kvízoch zbierajú bonusové body, za ktoré si môžu zostaviť vlastné virtuálne škodovku.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

**Aplikácie ako demonštrácií možností konektivity**

Škoda LittleDriver prezentuje možnosť využitia nových rozhrania SmartLink a SmartGate. SmartLink umožňuje zobrazenie aplikácií z mobilných telefónov na displeji vo vozidle. SmartGate, ktorý aplikácia používa, prepája opačným smerom – do smartphonu či tabletu umožňuje prenos až 40 parametrov o aute.

Inzercia

Inzercia

Aplikácia je zdarma na stiahnutie na internete, pre jej správne fungovanie však potrebujete vozidlo značky Škoda s funkciou SmartGate – tá sa momentálne ponúka v modeloch Fabia, Octavia, Rapid, Rapid Spaceback, Yeti a Superb.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!