Fotogaléria:Jazdený: Volkswagen Polo

Futuristický koncept odkazujúci na slávne BMW 3.0 CSL naznačuje, ako by mohlo vyzerať nové športové kupé mníchovského výrobcu.


Originálne BMW 3.0 CSL prišlo svet v roku 1972 ako pretekárska odľahčená verzia (CSL znamená „Coupé Sport Leichtbau“) luxusného kupé 3.0 CS. Špeciál, ktorý vďaka jeho aerodynamickým doplnkom prezývali Batmobil, slávil mnohé úspechy na pretekárskych tratiach Európy a nezmazateľne sa zapísal do pretekárskej histórie.

Že BMW na svoju históriu rado spomína, potvrdzuje aj nový koncept predstavený pri príležitosti práve prebiehajúcej Concorso d’Eleganza Villa d’Este na brehu jazera Como v severnom Taliansku. Vozidlo s názvom BMW 3.0 CSL Hommage (z francúzštiny pocta, hold) svojim dizajnom výrazne odkazuje na historický vzor s rovnakým označením. Hoci sa jedná o retro koncept, BMW zároveň tvrdí, že dizajn naznačuje smer, akým sa bude automobilka uberať v budúcnosti.

Ak je to naozaj tak, môžeme pri nových modeloch BMW očakávať opäť veľký dôraz na typické ľadvinky na prednej časti, ktoré v prípade konceptu dominujú naozaj výrazne. Šéfdizajnér automobilky Karim Habib ďalej zdôrazňuje použitie moderných technológií v kombinácii s tradičnými motívmi, menujme napríklad veľký podiel materiálov z karbónových vlákien či LED svetlomety.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zatiaľ čo exteriér v skutočnosti príliš noviniek neprináša, interiér sa nesie vo veľmi futuristickom duchu. Palubná doska vyznáva minimalizmus a kombinuje široké spektrum materiálov s dominujúcim dreveným obkladom. Väčšina ovládacích prvkov vrátane výduchov ventilácie je koncentrovaná na rozšírenom stĺpiku riadenia s netradičným volantom.

O technológiách nachádzajúcich sa pod povrchom BMW mnoho neprezradilo, iba to, že pohonnou jednotkou je v prípade 3.0 CSL Hommage radový šesťvalec eBoost. Nechajme sa prekvapiť, do akej miery na koncept naviažu skutočné modely. Napríklad už v blízkej dobe môžeme očakávať oficiálne predstavenie novej rady 7.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!