Fotogaléria:Slovenské ceny pre faceliftovanú Škodu Octavia

Pozrite sa na tie najrýchlejšie autá v službách polície.


Lexus IS-F (Anglicko) – 4,7 s, 270 km/h

Lexus IS-F bol postavený pre potreby anglickej polície v boji proti čoraz väčšiemu porušovaniu rýchlostných predpisov. Jeho najväčšia rýchlosť 270 km/h stačí pre zadržanie väčšiny superšportov. Táto policajná zbraň je používaná policajtmi Humbersidu v severnom Anglicku. Beštia s výkonom 416 koní je väčšinou používaná ako odstrašujúci element, no taktiež ako zbraň pre tamojšiu políciu. Takže ak sa niekedy ocitnete v severnom Anglicku, dvakrát si premyslite, či sa vám na plynový pedál oplatí stúpnuť.

Ariel Atom (Anglicko) – 2,5 s, 270 km/h

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Jedno z najunikátnejších policajných áut nájdeme taktiež v Anglicku. Tamojšia polícia je hrdá na svoj špeciálne upravený Ariel Atom, ktorý pomáha v boji proti tým najrýchlejším vodičom. Monopost, ktorý sa približuje Formule 1 viac ako cestnému automobilu, dokáže vyvinúť rýchlosť 270 km/h. Jeho zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 2,5 s posiela správu všetkým tým, ktorý si naňho trúfajú. Neskúšajte to. Je ťažké uveriť, že je niekde vo svete zaujímavejšie policajné auto ako je táto mašina.

Spyker C8 Spyder (Holandsko) – 4,5 s, 300 km/h

Polícia v Holandsku má taktiež jedno z najzaujímavejších policajných áut na svete. Už štandardná verzia tohto superšportu vzbudzuje strach. Polícia v provincii Flevoland si svoj klenot ešte vylepšila. Auto získané v roku 2008 dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,5 s a jeho rýchlomer sa zastaví na čísle 300 km/h. Spyker je holandská značka, ktorá vybavila tamojšiu políciu tou najlepšou zbraňou v boji proti cestným pirátom.

Audi R8 GTR (Nemecko) – 3,2 s, 325 km/h

Nemecká polícia je hrdým držiteľom Audi R8 GTR. Upravená verzia obľúbeného modelu dokáže vyvinúť rýchlosť viac ako 325 km/h s neuveriteľným zrýchlením z 0 na 100 km/h za 3,2 s. K tomuto číslu prispela nemecká spoločnosť ABT Sportsline, ktorá zlepšila 5,2-litrový V10 motor tak, že dosahuje výkon 620 konských síl namiesto pôvodných 518. Toto policajné delo je však väčšinou využívané ako prezentačné vozidlo.

Lamborghini Gallardo LP560-4 (Taliansko) – 3,7 s, 327 km/h

Lamborghini, ako hrdá talianska značka, darovala talianskej polícii svoje prvé vozidlo, oslavujúce 152 ročnú históriu tejto značky v roku 2004. O štyri roky neskôr dodala to najsilnejšie čo vyrobila.

Gallardo LP560-4 je používané talianskou políciou na diaľniciach ako ten najsilnejší strážny systém. Superšport dokáže vyvinúť rýchlosť cez 327 km/h so zrýchlením z 0 na 100 km/h za necelých 3,7 s. Dopomáha mu k tomu 5,2-litrový V10 motor, ktorý produkuje 560 konských síl a prináša ťažké časy pre talianskych vodičov. Taliani ale nezaspali na vavrínoch, Italia Polizia objednala to najlepšie čo momentálne automobilka z Bologne ponúka, Lamborghini Huracán.

Ferrari FF (Dubaj) – 3,7 s, 335 km/h

Ak si myslíte, že sa dokážete vysporiadať s dubajskou políciou, prestaňte snívať. Ferrari FF bolo špeciálne navrhnuté pre potreby dubajských príslušníkov. Potreby modrých, teda v Dubaji zeleno-bielych policajtov, spĺňa raketa s maximálnou rýchlosťou presahujúcou 335 km/h a zrýchlením na stovku len za 3,7 s. Ferrari FF je jedným zo superšportov používaných dubajskou políciou a je jediným exemplárom v krajine, ktorého posádka je výhradne ženská. Automobil bol k rozsiahlemu vozovému parku dodaný v roku 2013.

Lamborghini Aventador LP 700-4 (Dubaj) – 2,7 s, 315 km/h

Keby ste mali uhádnuť, ktorá polícia dostane tú česť vlastniť Aventador, čo by ste tipovali? Samozrejme je to Dubaj. Ďalší exemplár k ich kráľovskej zbierke. Aventador LP 700-4 dokáže s ľahkosťou prekonať rýchlosť 315 km/h, ku ktorej zrýchli len za 2,9 sekundy. Ak si myslíte, že sa dokážete vyrovnať tomuto rýchliku, vedzte, že toto nie je to najsilnejšie čo Arabské emiráty ponúkajú.

Aston Martin One-77 (Dubaj) – 3,5 s, 354 km/h

Opäť dubajská polícia, ktorá si vybrala jedno z najraritnejších áut na svete. Už z názvu môžeme zistiť, že je automobil jedným zo 77 vyrobených exemplárov. Jedno z nich bolo pretransformované pre boj so zločinom. Disponuje motorom V12 s objemom až 7,3 litra, ktorý dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na čísle 354 km/h. Ak si niekto v Dubaji myslí, že dokáže bojovať s Dubajskou políciou, je na veľkom omyle.

Brabus Rocket (Nemecko) – 3,2 s, 362 km/h

Brabus Rocket je modelom Mercedesu, ktorý sa dokáže vyrovnať skoro každému automobilu na svete. Nemecká polícia potrebovala zaplniť miesto vo svojich radoch automobilom s 6,3 litrovým V12 motorom. Toto vozidlo je schopné dosiahnuť maximálnu rýchlosť 362 km/h a z 0 na 100 km/h vystrelí za 3.2sekundy. Brabus Rocket ale nie je auto používané diaľničnou políciou. Slúži nemeckému obyvateľstvu ako inšpirácia zlepšovať svoje vozidlá zodpovedne a jazdiť opatrne.

Bugatti Veyron (Dubaj) – 2,5 s, 431 km/h

Dubajská polícia zistila, že to čo má vo svojom vozovom parku, stále nie je to najlepšie. Preto si zaopatrila druhé najrýchlejšie auto na svete, Bugatti Veyron. Zjavne potrebovali auto, ktoré dokáže dobehnúť každého. Bugatti Veyron je držiteľom rekordu ako najrýchlejšie sériovo vyrábané auto na svete, schopné vyvinúť rýchlosť presahujúcu 431 km/h. Bugatti zrýchli z 0 na 100 km/h za 2,5 sekundy. V ceste za spravodlivosťou mu tak nič nestojí v ceste, teda okrem superšportu Hennessey Venom GT. Cenovka 1,6 milióna dolárov nebola pre krajinu žiadnym problémom.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!