Fotogaléria:Slovenské ceny pre Hyundai ix55

Mercedes-Benz ovládol anketu World Car of the Year (WCOTY), víťazom je trieda C.


Pokračujúca modelová ofenzíva Mercedesu sa stretáva s úspechom. Posledné prevedenie triedy C s označením W205, vyrábané od minulého roka, je podarené auto. A to natoľko, že sa mu podarilo získať prestížne ocenenie 2015 World Car of the Year (WCOTY), ktoré sa vyhlasovalo na začiatku apríla v New Yorku.

Titul WCOTY každoročne udeľuje porota zložená z automobilových novinárov z celého sveta, na rozdiel od mnohých iných obdobných ocenení tu rozhoduje odborná verejnosť na základe mnohých kritérií.

V záverečnom kole sa stretol Mercedes-Benz triedy C, Volkswagen Passat a Ford Mustang. Porota na víťaznom Mercedese ocenila najmä jeho hybridnú konštrukciu kombinujúci hliník a oceľ, prepracované pohonné ústrojenstvo a z hľadiska posádky veľmi dobrú kvalitu jazdy.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Okrem hlavnej kategórie svetového auta roka porota ďalej ocenila Mercedes-Benz S Coupé ako svetové luxusné auto roka a Mercedes AMG GT ako svetové športové auto roka. V ankete tiež uspel Citroën C4 Cactus za svoj progresívny dizajn a BMW i8 za moderný prístup k ekológii.

Kým v celosvetovom meradle Mercedes-Benz triedy C svojho konkurenta VW Passat porazil, v európskej ankete sa víťazom už pred mesiacom stal práve Passat. Úplne v inom duchu potom rozhodovala porota v prípade Slovenskej republiky, kde sa oba vyššie spomenuté modely museli skloniť pred Škodou Fabia.

Pokračujte na ďalší príspevok »