Fotogaléria:Detroit 2009: Nové hybridy od Toyoty a Lexusu

Všetko raz končí…tentoraz sa súčasťou histórie stane štvormetrový off-road, ktorý je v našich končinách dobre známy ako armádne vozidlo.


UAZ-469 uzrel svetlo sveta v roku 1971. Stal sa nástupcom slávneho „Gazíka“, terénneho vozidla GAZ-69 (vo výrobe 1953 až 1972). Novší rámový off-road sa líšil prítomnosťou dvoch párov bočných dverí a pontónovú karosériou, pričom sa dočkal oveľa dlhšej kariéry. Pôvodný model bol v roku 1985 modernizovaný a premenoval sa na UAZ-3151, súčasné prevedenie sa vyrába od roku 2003, vychádza z typu 469 a predáva sa pod obchodným označením UAZ Hunter.

Na konci tohto roka bude výroba Hunteru ukončená. Automobilka už teraz odhalila záverečnú edíciu „Séria víťazstva“, ktorá má armádne zelenú farbu a ktorej výzdoba odkazuje na víťazstvo ZSSR vo veľkej vlasteneckej vojne (1941-1945). Pod kapotou je benzínový štvorvalec 2,7 l s výkonom 112 koní (82 kW).

Rozhodnutie je to rýdzo racionálne. Výroba starého typu, ktorý sa predáva v prepočte za asi 7 300 eur je nerentabilná, UAZ namiesto toho radšej investoval do modernizácie desať rokov starého a výrazne perspektivnějšího modelu Patriot, ktorý dokáže predávať o pätinu drahšie.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!