Fotogaléria:Matador a Continental: Strategické puto

Ford v domácom Detroite predstavil novú verziu svojho superšportu GT. Mal by nadviazať na historicky úspešný rok 1960 na pretekoch Le Mans.


Kým predošlá verzia GT bola výhradne auto na cesty, nový model by mal byť skúškou Fordu a pokus o návrat do veľkej ligy vytrvalostných pretekov. Nové GT kupé má elegantný, nízko položený dizajn, ktorý je zároveň aj agresívny a badať v ňom inšpiráciu v pôvodných modeloch GT a GT40.

Aerodynamické telo bolo vytvorené z uhlíkových vlákien a je vystužené pomocou dvoch hliníkových rámov. Prístup do interiéru je zabezpečený cez dvojicu dverí, ktoré sa otvárajú smerom nahor. Kokpit sa môže pochváliť inšpiráciou v F1 – GT má dvojramenný masívny volant so skoseným spodkom a plne digitálny a konfigurovateľný združený prístroj so systémom Sync 3. Sedadlá sú taktiež vyrobené z uhlíkových vlákien a preto ich pozíciu nie je možné nastaviť. Namiesto toho, si vodič môže elektronicky nastaviť volant a pedále.

GT je poháňaný preplňovaným 3,5-litrový EcoBoost motorom a to hneď s dvoma turbami. Výkon, ktorý generuje tento agregát je viac ako 600 konských síl, aj vďaka priamemu duálnemu systému vstrekovania paliva. Výkon je prevádzaný na zadné kolesá cez sedemstupňovú dvojspojkovú prevodovku s možnosťou manuálneho radenia pod volantom. O brzdný účinok sa postarajú veľké keramické brzdy. V predaji by sa mal ukázať v roku 2017, pri príležitosti 50. výročia víťazstva Fordu vo vytrvalostných pretekoch 24 hodín Le Mans.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!